Željko Komnenović će biti predložen za predsjednika Opštine, dr Andrija Petkovic ze predsjednika Skupštine, a Vladimir Arsić i Goran Božović za potpredsjednike Opštine. Ovo je na jučerašnjem potpisivanju koalicionog sporazuma koji su u ime građanskih izbornih lista „Narod pobjeđuje“, „Bokeški forum“ i „Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat“ potpisali nosioci lista Željko Komnenović, dr Andrija Petković i Goran Božović.

foto DF

„Nešto što je malo ko očekivao, desilo se i od sada ništa više neće biti isto. Kocka je bačena. Zadovoljstvo mi je da smo vrlo brzo postigli dogovor sa Goranom Božovićem i Andrijom Petković. Takođe zahvaljujem i gospodi iz SDP, opštinski odbor Tivat, koji nam daju podršku za obavljanje vlasti i koji će imati kontrolnu funkciju u upravljanju Opštinom Tivat. Za razliku od trećeligaša koji je upravljao svih ovih godina gradom, mi izvodimo na teren ekipu jačine Real Madrida ili Barselone. Sami građani će vrlo brzo vidjeti benefite, ono što smo obećali, ispunićemo. Mi nećemo voditi nikakve visoke politike, ili rješavati državna pitanja, mi smo povjerenje građana dobili da rješavamo njihove probleme. Niko od nas ne očekuje da ćemo to realizovati brzo i lako. Mnogo problema nam ostavlja odlazeća vlast. Naš zajednički stav je da angažujemo tivatsku pamet, tivatski rad i tivatsko požrtvovanje i zato smatramo da ćemo brzo doći do rezultata. Građanski mir i mirna tranzicija vlasti nam je najvažnija i nadamo se kontruktivnom stavu sadašnje opozicije za ono što budemo radili. To znači da ćemo imati efikasnu i funkcionalnu vlast koja će ispuniti očekivanja ljudi koji su većinom glasali za promjene. Mi donosimo promjene, reforme, pravdu i jednakost za sve Tivćane“, kazao je Komnenović, najavljujući izbor predsjednika Opštine u roku od sedam do deset dana.

Zahvalivši se građanima Tivta što su bili dostojanstveni učesnici izbornog procesa i što je sačuvan građanski mir, dr Petković je naglasio da se izborni programi tri koalicione liste stopostotno poklapaju. „Onako kako smo funkcionisali u kampanji, tako ćemo funkcionisati i u vlasti. Grešaka će biti, niko nije imun, posebno onaj ko radi. Ali, tu smo da jedan drugom konstruktivno skrenemo pažnju. Bokeškom forumu i meni lično je najvažnije da u ovom gradu niko neće smjeti da se osjeća loše zato što je pripadnik ma koje vjere ili nacije. Boka je uvijek bila simbol sklada različitosti i te različitosti su naše veliko bogatstvo. Vlast preuzimamo u jako nezgodnom trenutku, ali sreća prati hrabre. Bili smo hrabri protiv jedne vlasti koja je Tivat dovela na najniže grane. Naša djela će govoriti o nama. Nikakvog revanšizma neće biti. Svaki pošten čovjek imaće priliku da živi život dostojan čovjeka. Oni koji su umrljali prste, pokazaće vrijeme šta su radili. MI smo spremni da odgovaramo za sve ono što obećavamo“, kazao je dr Petković.

Napominjući da je dogovor postignut za dva dana i zahvaljujući se Socijaldemokratskoj partiji što će podržati formiranje vlasti, Goran Božović je istakao du su u sporazum unešeni svi principi i načela izborne liste „Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat“. „Ovo je presedan u Crnoj Gori. Tivat je prva lokalna samouprava đe vlast konstituišu lokalne građanske liste. To je jasan znak da se budi građanska svijest i da građani žele aktivnije da se uključe i počnu rješavati brojne probleme i izazove u lokalnoj sredini. Ja ovim potpisom garantujem da će naša izborna lista snažno podržati ovaj Sporazum i da ćemo djelovati u skaldu sa ovim Sporazumom.“, istakao je Božović.

Izbor predsjednika Skupštine obaviće se u ponedjeljak na sjednici Skupštine Opštine  koju čine 32 odbornika. Na osnovu rezultata lokalnih u kolalnom parlamentu će biti 13 odbornika sa liste „Narod pobjeđuje“, 11 odbornika DPS- a, po dva odbornika imaće HGI, SD i Bokeški Forum, a po jednog SDP i lista „Goran Božović- Časno i odgovorno za bolji Tivat“.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve