Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Komisija za prosvjetu DPS: Bratić i apostolska Vlada svojim antidržavnim i neznavenim djelovanjem zavili Crnu Goru u crno

Koliko je za Crnu Goru važno to što smo u januaru smijenili odlazeću Vladu, najbolje je još jednom potvrdila odlazeća ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić, poručili su iz Komisije za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS

Koliko je za Crnu Goru važno to što smo u januaru smijenili odlazeću Vladu, najbolje je još jednom potvrdila odlazeća ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić, poručili su iz Komisije za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS.

I dalje predočavajući svoje stavove putem nacionalističkih medija iz susjedstva, navode iz Komisije, sve što je Bratić kazala bilo bi “komično da se ne zna da je ona puni godinu i po obavljala funkciju ministarke u čak četiri resora”.

“Teško je i ispod svakog nivoa polemisati sa bilo kojim stavom Vesne Bratić – od onih da je za katastrofu koja ostaje iza apostolske Vlade kriva komunističko – liberalna sprega, preko besmislenog ponavljanja ispraznih teza o aparthejdu, sve do nastavka njenog proruskog djelovanja. Vrijeme populizma i lakih nota u politici, donijelo je i upotrebu teških riječi kao jedine mogućnosti da se u raznim pečatima zapečati sudbina Crne Gore. Omililo je “apostolima” da se bave politikom u “sprženoj zemlji” i da pokušaju da je pretvore u ruglo, skladno svojim političkim potencijalima. Pominjući apatrhejd i izigravajući žrtve i mučenike, došli su na vlast, zloupotrebljavajući nacionalna i vjerska osjećanja građana i građanki Crne Gore. Krivotvorenje istorije i paravjersko djelovanje za interese tuđih država plaćaju se političkom diskreditacijom”, pojasnili su iz Komisije.

Ekipa Zdravka Krivokapića samoeliminisala se iz političke sfere, kako kažu, “nepotizmom, zloupotrebom vjere u političke svrhe, nacionalizmom i palanačkim umjesto državničkim djelovanjem”.

“Tek se može konstatovati da malo ko u Crnoj Gori danas ne žali što su Bratić i osobe nalik njoj bile na tako važnim pozicijama”, dodali su.

A povodom prijetnji da će Crnu Goru uvesti u nestabilnost, Vesni Bratić i Zdravku Krivokapiću poručuju – “uzalud je to što govorite”.

“Vi ste je svojim antidržavnim i neznavenim djelovanjem uveli u najveću moguću nestabilnost – gore biti ne može. Zato vam srećan put i – nikad više. Ili, da i simbolika bude potpuna, kao u Poovoj pjesmi, “nevermore”. Vi ste, apostolska vlado, Crnu Goru zavili u crno”, zaključili su iz Komisije za prosvjetu, kulturu i medije Glavnog odbora DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve