Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Komenenović: Nije bilo šovinističkog skandiranja u Tivtu

Prema pouzdanim informacijama koje posjedujem, kaže Komnenović, Tivat nije bio poprište ovog događaja.

Imajući u vidu da je proteklih dana primjetan napor koji poražene političke snage u Tivtu i Crnoj Gori, ulažu kako bi dokazale da je promjenom političke situacije na državnom, a najprije na lokalnom nivou, došlo do narušavanja međunacionalnog sklada, želim istaći da su ih sljedeće činjenice demantovale, saopštio je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

“Ja sam lično od policije i tužilaštva zahtjevao hitnu reakciju na navode da je u Tivtu grupa mladića skandirala šovinističke parole protiv albanske manjine. Poslato je više urgentnih upita Višem državnom tužilaštvu, a iz pristiglih odgovora informisani smo kako je Uprava policije formirala predmet protiv n.n. lica i kako još nije utvrđeno gdje se predmetni događaj desio”, navodi Komnenović.

Prema pouzdanim informacijama koje posjedujem, kaže Komnenović, Tivat nije bio poprište ovog događaja.

“Sada je jasnije zbog čega je odmah nakon prijave Građanske inicijative 21. maj, uslijedila hitra medijska reakcija DPS-a i njegovih satelita. Ovim putem javno pozivam nadležno tužilaštvo da protiv odgovornih lica pokrene proceduru utvrđivanja krivične odgovornosti i to zbog krivičnog djela lažnog prijavljivanja i širenja panike. Politički cilj nove gradske vlasti u Tivtu je iznad svega ponovno rađanje društvene svijesti o ličnoj i kolektivnoj odgovornosti, pa se nadam da će nadležni organi u najskorijem roku rasvjetliti ovaj ali i druge slučajeve, poput mogućeg hakovanja profila na društvenim mrežama, koji zaokupljaju pažnju javnosti, a vinovnike kazniti”, zaključio je Komnenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve