Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolić: Ne smijemo ćutati na nepravdu

Poručio je da nema crkve, hrama, džamije, katedrale, koje Demokrate neće zaštititi

Niko od nas ne smije ćutati na nepravdu, ma kako se nacionalno ili vjerski osjećao, jer svaka nepravda jednako pogađa i boli, poručio je poslanik Demokrata Dženan Kolić.

foto: Demokrate

Kolić je, kako kaže, ponosan što niko nije uspio da posvađa i podijeli Demokrate.

“Zato što preziremo sve one koji moje drugove Srbe i Crnogorce nazivaju izdajnicima. Moje roditelje Muslimane – poturčenjacima, moje komšije Albance – šiptarima, moje sugrađane Hrvate – ustašama, moje komšije Bošnjake – balijama. Preziremo i nećemo da ćutimo i gutamo nacionalistočko-šovinistički otrov proizveden u radionici mržnje Demokratske partije socijalista Crne Gore”, navodi se u saopštenju Kolića.

On poručuje da građani čuvaju jedni druge.

“Poštujmo jedni druge onako kako je Iso Mahmutović to uradio na Lovćenu. Neka nam kao Srđanu Aleksiću bude preči prijatelj, komšija i drug, od bilo čije politike i ideologije”, navodi se u saopštenju.

Poručio je da nema crkve, hrama, džamije, katedrale, koje Demokrate neće zaštititi.

“Niko od nas ne smije ćutati na nepravdu, ma kako se nacionalno ili vjerski osjećao, jer svaka nepravda jednako pogađa i boli Albina, Moma, Štjefana, Selmu, Milicu i Martu. Ako bih ćutao i mirno gledao kako otimaju crkve i manastire mojih drugova pravoslavaca, ako bih ćutao i mirno gledao kako otimaju katedrale mojih drugova katolika, pogazio bih najljepše riječi moga Haza koji mi i dan danas uporno ponavlja: „brat je mio, ma koje vjere bio“. Zato – brat za brata, a ne brat protiv brata”, zaključuje Kolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve