Da je politički kukavičluk postao znak prepoznavanja Demokratske partije socijalista potvrđuju njihovi sve učestaliji napadi iz očaja u gluvo doba noći, kad svak’ spava, izuzev Mila Đukanovića koji po hotelskim sobama u Majamiju troši novac građana Crne Gore, saopštio je poslanik Demokrata Dženan Kolić, poručujući da je realno očekivati da Vojislav Šešelj narednih dana uruči medalju Đukanoviću.

Dženan Kolić

Kolić ističe da je sinoć, iz mraka u kojem se ne vidi ništa do političkog bunila DPS-a, isplivao krajnje nesuvisao i besmislen napad na Demokrate.

“Očito da informacije sa terena izazivaju paniku, strah i političku groznicu kod šefova režima. Uznemirujuće i za Đukanovića zastrašujuće mora djelovati činjenica da ovih dana preko 100.000 građana svih vjera i nacija mirno protestuje u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori”, navodi poslanik Demokrata.

Prema njegovim riječima, Đukanoviću je nepodnošljivo da gleda narod koji nosi ikone i druga vjerska obilježja umjesto njegovih portreta, na kojima palcem pridržava bradu u grčevitom naporu da izgleda kao državnik.

“Naročito je bolno saznanje da je sinoć među 5.000 građana u Zeti šetalo najmanje 1.000 građana koji su do sada glasali DPS, među 30.000 u Podgorici 10.000 dosadašnjih glasača DPS-a, među 25.000 u Nikšiću najmanje 5.000 glasača DPS-a, među 15.000 u Pljevljima, zatim Baru, Beranama i Bijelom Polju, po nekoliko hiljada glasača DPS-a i tako u gotovo svim opštinama širom Crne Gore. To su ljudi koji ne vide sebe i svoje porodice u društvu onih kojima ništa nije sveto”, poručuje Kolić.

Jedno je, tvrdi, sigurno i jasno uočljivo – DPS se osipa, i to ne desetinama ili stotinama, već hiljadama.

“A kad se već tako osipaju, ne treba se čuditi što usled paničnih poteza sve dublje tonu”, dodaje Kolić.

Kako naglašava, ono što ih naročito vuče na dno jeste činjenica da građani ne žele da se identifikuju sa onima koji narušavaju mir i sklad i sa onima koji šire mržnju među braćom, prijateljima i komšijama.

“A kad smo kod medalja, realno je očekivati da Vojislav Šešelj narednih dana uruči medalju svom ratnom drugu, Milu Đukanoviću. Jasno, u nezaobilaznom društvu Vuka Draškovića koji pridržava britvu, jer se Đukanović do sablje nije vinuo. Ipak se drugarstvo ne zaboravlja, a uz to – sličan se sličnom raduje, kao što se Milo obradovao Šešeljevoj slobodi i Draškovićevom prispjeću na Kongres DPS-a”, zaključio je Kolić.

Komentari

avatar