Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kolić: Država da ostavi crkve i vjerske zajednice na miru

Prema njegovim riječima, direktor poreske uprave prvo je objavio navodni poreski dug Pravoslavne crkve, a nakon toga pustio u javnost podatke o poreskom dugu Islamske zajednice, čime je zaprijetio Islamskoj zajednici da će im radi naplate navodnog duga oduzeti imovinu

Poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Dženan Kolić pozvao je državu da ostavi crkve i vjerske zajednice na miru.

Kolić, foto DCG

“Direktor poreske uprave, Miomir Mugoša, najavio je da će država oduzimati imovinu crkava i vjerskih zajednica na kojima nema vjerskih objekata. To će uraditi vjerovatno radi naplate navodnog poreskog duga, jer kad ne smiju da naplate gotovo pola milijarde poreskih dugova od tajkuna i kriminalaca, oni, u maniru kukavica, udaraju na crkve i vjerske zajednice”, kazao je Kolić.

Prema njegovim riječima, direktor poreske uprave prvo je objavio navodni poreski dug Pravoslavne crkve, a nakon toga pustio u javnost podatke o poreskom dugu Islamske zajednice, čime je zaprijetio Islamskoj zajednici da će im radi naplate navodnog duga oduzeti imovinu.

“Ovo je ono o čemu smo govorili i na šta sam lično, više puta, u poslednja dva mjeseca upozoravao. Svima je jasno da DPS vlasti ništa nije sveto i da će sve uraditi kako bi novac koji ne smije i neće da uzme od kriminalaca, uzela od crkava i vjerskih zajednica. Zato nemamo pravo da ćutimo”, kazao je Kolić.

On tvrdi da PU sve ovo radi iz golog straha.

“Da nije tako, prvo biste zakucali na vrata onima koji duguju gotovo pola milijarde eura na ime poreskog duga, ali, vi to ne da ne smijete, već ne smijete ni da pomislite da poreski dug naplatite od kriminalaca i tajkuna, pa to hoćete da uradite od onih koji časno obavljaju svoj posao. S tim u vezi, po ko zna koji put vas pozivam: ostavite na miru crkve i vjerske zajednice! U vremenima kada smo izloženi udaru na naše svetinje, koje su dio našeg duhovnog bića, moramo pokazati slogu i bratsku ljubav i moramo biti jači od kukavica koje hoće da otimaju imovinu vjerskih zajednica – odbranimo i Islamsku zajednicu i Pravoslavnu crkvu”, poručuje Kolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve