Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kolić: DPS-u priznajemo da su šampioni konvertitstva

Kolić je to saopštio reagujući na saopštenje DPS-a, u kojem se između ostalog, navodi da "gubitnici shvataju da nemaju šta da traže na političkom terenu, gdje se nadmeće kvalitetom programa, ideja i rezultata, već svoje mjesto traže na polju političke destrukcije i međusobno se takmiče u toj vještini"

Nije pod vlašću Demokrata nego pod vlašću DPS korupcija došla do faze da se u Izvještaju Stejt departmenta označava kao endemska ili sveprisutna, saopštio je poslanik Demokrata Dženan Kolić.

Dženan Kolić

Kolić je to saopštio reagujući na saopštenje DPS-a, u kojem se između ostalog, navodi da “gubitnici shvataju da nemaju šta da traže na političkom terenu, gdje se nadmeće kvalitetom programa, ideja i rezultata, već svoje mjesto traže na polju političke destrukcije i međusobno se takmiče u toj vještini”.

“Gospodo iz DPS-a, uzalud vam očajnička reagovanja. Ovog puta vas neće spasiti ni to što ste puni kao brodovi, jer nedavno ste imali priliku da vidite kako vaš brod pada u Hamburgu. Brod “Budva” jeste najtačniji predznak kako će završiti i vaš Titanik. Što prije to shvatite, biti će vam lakše. Postali ste planetarno osvjedočeni, priznati i poznati diktatorski režim, usljed čega i bljujete svoju posljednju, očajničku vatru mržnje”, naveo je Kolić.

On je poručio da nijesu Demokrate dopustile da se organizovani kriminal razvije do razmjera da je Crna Gora sad poznatija po “palim” brodovima droge nego kao ekološka država.

“Treba li da vas podsjećamo šta međunarodne adrese misle o vama. “Nema sumnje da je endemska korupcija usporila evroatlantske integracije Crne Gore i da vlasti moraju sada, više nego ikad, udvostručiti napore da se pridržavaju ne samo slova već i duha zakona koji garantuju nezavisno i nepristrasno pravosuđe i tužilaštvo. Vladavina prava mora postojati ne samo na papiru već i u praksi. Institucije treba da obezbijede da oni koji krše zakon za to odgovaraju. Vladini zvaničnici moraju neumorno raditi na poboljšanju života građana a ne da koriste položaj moći u svrhu zadovoljenja vlastitih interesa” – ambasadorka Džudi Rajnke”, piše Kolić.

Po izvještaju Freedom house, kako je naveo, Crna Gora je svrstana u kategoriju “hibridnih režima” u kojima je vlast zasnovana na autoritarizmu kao posljedici nepotpune demokratske promjene.

“A, što se tiče četnika i partizana, mi o tome pojma nemamo, priznajemo da ste šampioni konvertitsva, jer ste bili i jedno i drugo i šešeljevci i slobiste, i četnici i partizani, i unionisti i suverenisti, i rusofili i zapadnjaci, i ratnohuškači i miritelji, i napadači i branitelji Dubrovnika, i bananameni i naftaši, ali i vlasnici broda Budva”, zaključuje Kolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve