Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema dogovora, DF će organizovati proteste

Radunović je istakao je da su se stvorili uslovi da DF pokrene proteste jer su među poslanicima koji traže sjednicu 1. marta i poslanici SNP-a

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine, da nije postignut dogovor o održavanju sjednice na kojoj treba da bude izabran novi predsjednik zakonodavnog doma. Istakao je da su se stvorili uslovi da DF pokrene proteste jer su među poslanicima koji traže sjednicu 1. marta i poslanici SNP-a.

Na sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine, kojoj je predsjedavao Strahinja Bulajić, bili su Miloš Konatar (GP URA), Dragan Ivanović (SNP), Slaven Radunović (DF), Branko Radulović (PzP), Branka Bošnjak (PzP), Danijel Živković (DPS), Raško Konjević (SDP), Ivan Brajović (SD), Ervin Ibrahimović (BS), javlja TVCG.

“Ostalo je da Bulajić odluči hoće li sjednica Skupštine biti održana kada je predloženo”, naveo je Radunović nakon kolegijuma.

Kolegijumu je prethodio sastanak predstavnika parlamentarne većine.

Šef poslaničkog kluba “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović (Demokrate) obavijestio je ranije Bulajića da neće prisustvovati današnjoj sjednici Kolegijuma.

Na kolegijumu, koji je zakazan na zahtjev opozicije, će se razgovarati o sjednici na kojoj bi se birao šef parlamenta i ponovo raspravljalo o Dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je predsjednik države Milo Đukanović (DPS) vratio poslanicima kao neustavan.

Očekuje se da poslije podne bude održan i sastanak predstavnika stranaka koje su potpisale Memorandum o saradnji. To su SNP, URA, CIVIS i stranke nacionalnih manjina.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
4 C
22.02.2022-21:51 21:51

Kakvu vi to “narodnu volju” branite kad bez URA – NEMATE 41 poslanika, tj vecinu ?!
Crnogorske, suverenisticke,prozapadne, gradjanske, proevropske, pro NATO partije su osvojile sa 44 mandata vecinu na izborima. Vi , SNP, Demokrate i ostale proruske i velikosrpske partije imate 37 poslanika . O cemu pricate ?!

COL
23.02.2022-05:43 05:43

Kako mudro prozbori mudri, prepodobni silazeći premijer: ,,Maske su konačno pale”. Sad se vidi:
1. ko je za Evropu bilo sad ili u budućnosti, a ko je protiv.
2. Ko je za integracije, a ko je protiv.
3. Ko je za uvođenje džamahirije, a ko protiv.
4.Ko je za civilizaciju, a ko za srednji mračni vijek.
5. ko je za izgradnju, a ko je za rušenje .
6. Ko je za MIR, a ko je za Osudne bitke za fotelje.
Ipak su maske konačno pale ..