Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolegijum Skupštine: Potrebno odgoditi lokalne izbore u Tivtu

Članovi Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore su saglasni da je, zbog postojećih okolnosti, potrebno odgoditi lokalne izbore u Tivtu

Članovi Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore su saglasni da je, zbog postojećih okolnosti, potrebno odgoditi lokalne izbore u Tivtu.

Kako navode, na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore kojim je predsjedavao Ivan Brajović, pozdravljen je dosadašnji rad i set preduzetih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

“Kolegijum predsjednika je zaključio da je koordinisani politički odgovor, uz permanentnu saradnju Skupštine i Vlade, od presudnog značaja za ublažavanje očekivanih društveno-ekonomskih posljedica. Zaključeno je takođe da pravovremeno suočavanje sa trenutnim izazovima, kao i odgovornost, solidarnost i međusobno povjerenje,djeluju podsticajno na kontrolu situacije i brzi oporavak našeg društva”, navode u saopštenju.

Dogovoreno je, kako navode, da se za petak, 27. marta zakaže sjednica Kolegijuma predsjednika sa resornim potpredsjednikom i ministrima zdravlja, ekonomije, finansija, rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, s ciljem analize akutuelne situacije i do sada preduzetih mjera, kao i definisanja budućih aktivnosti, poštujući Ustav i pravni poredak Crne Gore.

“Imajući u vidu procjenu epidemiološke situacije i preporuke nadležnih državnih organa, dogovoreno je da Skupština Crne Gore nastavi sa daljim sprovođenjem mjera predostrožnosti vezano za planirane zakonodavne aktivnosti i sastanke radnih tijela, kao odgovor na koronavirus COVID-19”, dodaju u saopštenju.

Članovi Kolegijuma predsjednika kojeg čine predstavnici poslaničkih klubova, saglasili su se o potrebi pružanja doprinosa daljoj stabilnosti i očuvanju javnog zdravlja, kako od strane nadležnih institucija i političkih partija, tako i ličnim primjerom svakog od izabranih predstavnika građana u Skupštini Crne Gore.

“Ovo je usaglašeno saopštenje svih članova Kolegijuma, osim predstavnika DF”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve