Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolegijum predsjednika Skupštine: Pratiti razmjere ekonomske krize

Kolegijum je bio posvećen ekonomskoj i socijalnoj održivosti u trenutnim uslovima epidemije i saniranju posljedica u narednom periodu

Neophodno je redovno pratiti i procjenjivati razmjere ekonomske krize, kako bi se vršila dalja unaprjeđenja mjera u cilju očuvanja privredne održivosti, ocijenjeno je na Kolegijumu predsjednika Skupštine Crne Gore kojim je predsjedavao Ivan Brajović.

Kolegijum je bio posvećen ekonomskoj i socijalnoj održivosti u trenutnim uslovima epidemije i saniranju posljedica u narednom periodu.

Na proširenoj sjednici, pored šefova poslaničkih klubova, učestvovali su ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, kao i generalni sekretari Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica i Unije slobodnih sinikata Srđa Keković.

Članovi Kolegijuma konstatovali su važnost aktivnog učešća svih segmenata društva, posebno socijalnih partnera, u donošenju blagovremenih i adekvatnih mjera kojima će biti sanirani očekivani ekonomski problemi i ublažene socijalne posljedice.

Posebna pažnja bila je posvećena pitanjima održavanja postojećeg nivoa zaposlenosti, prilagođavanja i obnavljanja privrednih aktivnosti i postepenom jačanju pojedinih segmenata ekonomije.

Očekuje se da će Vladin set ekonomskih i drugih mjera predstavljati odgovarajuću osnovu za podršku najugroženijim sektorima, kompanijama i kategorijama stanovništva.

Takođe je ukazano na neophodnost da se prijedlogom mjera mora voditi računa o periodu njihove obuhvatnosti, kategorizaciji ugroženosti i potrebi definisanja različitih nivoa i vidova podrške, na transparentan i sveobuhvatan način.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve