Nedjelja, 14 Jula, 2024
Rubrika:

Kolegijum predsjednika Skupštine danas o zakazivanju sjednice za razrješenje Milovića

Ministar pravde Andrej Milović juče je pisao predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, i izrazio očekivanje da će mu šef parlamenta uputiti poziv da učestvuje u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore održaće se danas, na kome bi trebalo da se raspravlja i o zakazivanju sjednice parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o predlogu za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića, saznaje CdM.

Ministar pravde Andrej Milović juče je pisao predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, i izrazio očekivanje da će mu šef parlamenta uputiti poziv da učestvuje u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni.

“Koristim priliku da iskažem svoje legitimo očekivanje da me saglasno odredbama Poslovnika Skupštine Cre Gore, obavijestite o datmu i terminu održavanja sjednice na čijem devnom redu će se raspravijati i odlučivati o predlogu da budem razriješen, te da mi uputite poziv da kao aktuelni ministar pravde učestvujem u njenom radu. Cijeneci Vaše nesporno političko iskustvo i važnost državne fukcije koju u 28. sazivu Skupštine Crne Gore obavijate, vjerujem da ćete suvereno odlučiti i uvažiti moj zahtjev, demonstrirajući demokratski kapacitet i potrvrđujući dosadašnju dobru parlamentarnu praksu Vaših prethodnika u ovakvim slučajevima”, naveo je Milović.

Premijer Milojko Spajić dostavio je ranije Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku.

“Odlukom o izboru predsjednika i članova 44. Vlade Crne Gore od 31. oktobra 2023. godine, Andrej Milović je izabran za ministra pravde. Kao što je poznato, u proteklom periodu, 44. Vlada preduzela je niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava. U realizaciji intenzivne i dinamicčne agende, najveći broj članova Vlade iskazao je punu posvećenost ovim prioritetima kroz profesionaini i lični angažman”, naveo je Spajić u obrazloženju.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
14.06.2024-14:11 14:11

Smeta vam sto je skolovan nije nacionalista i lopov nema jedne negativne rijeci kazat za Gos Milovica a kamoli dokazat ! Bruke ni stida ni srama nemate da ovako jedan kadar znanja vam smeta samo iz zla i psihicke POREMECENE mrznje koji nosite u sebi protiv Milovica-IMA BOGA !!!