Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kolašin: Odbornik Demokrata pozivao predsjednika Skupštine na tuču

Odbornik Demokrata Vladimir Martinović ometao je rad lokalnog parlamenta i pozvao predsjednika Skupštine opštine Milana Đukića na fizički obračun

Prva sjednica lokalnog parlamenta, nakon ublažavanja mjera izazvanih korona virusom, tri puta je prekidana zbog verbalnih sukoba, ali i poziva na fizički obračun od strane odbornika opozicije.

Odbornik Demokrata Vladimir Martinović ometao je rad lokalnog parlamenta i pozvao predsjednika Skupštine opštine Milana Đukića na fizički obračun.

Nakon pauze raspravljano je samo o prvoj tački dnevnog reda, dok je nastavak sjednice zakazan za danas.

Martinović je već na početku tražio od predsjednika opštine da mu u pisanoj formi odgovori o skupu održanom 6. marta ove godine.

“Na skupu ste prisustvovali i govorili, a koji sam po sebi ne bi bio čudan, ali ono što zabrinjava jesu poruke koje su odjeknule u javnosti, jer kako navedoh, na skupu su upućivane i prijeteće poruke. Prijetilo se i prolivanjem krvi. Dakle, neviđen govor mržnje u kojem je bilo i elemenata za tužilaštvo. Nas Demokrate zanima da li i pored toga što se na tom skupu građani Crne Gore nazivaju ludacima, mafijašima, kriminalcima, rušiteljima države i slično, a sa druge strane na ulicama Kolašina tih dana mirno i dostojanstveno bez i jednog incidenta učestvovalo više od 2.000 građana na litijama”, kazao je Martinović uz niz uvreda.

Predsjednik SO Kolašin Milan Đukić oduzeo je riječ Martinoviću, a nakon nekoliko upozorenja prekinuo je sjednicu.

Nakon nastavka sjednice prvi čovjek grada na Tari Milosav Bato Bulatović odgovorio je odborniku Martinoviću da iako ne želi da govori o nekim stvarima koje su za njega potpuno nelogične i gdje nema činjenica, ipak će morati da Martinoviću pojasni pomenuti skup.

On je istakao da nije bio organizator skupa, već jedan od govornika, te da mu je uvijek čast da govori o Crnoj Gori.

“Govor se može naći na internetu i nisam zadužen da odgovaram šta će ko da iznosi na bilo kojem skupu. Ne volim da u Crnoj Gori ima bilo kakvih negativnih tonova, jer smatram da je neko vrijeme koje zahtijeva toleranciju, poštovanje bez obzira na političke razlike. Svaki čovjek treba da ima hrabrost, a to nas i uči naša crnogorska tradicija, da je hrabar onaj čovjek koji je spreman da ode i svakom lično kaže ono što misli”, istakao je Bulatović.

Sjednica je nakon toga prekinuta još dva puta, a Đukić je ponovo morao da upozorava Martinovića da ne uzima materijal koji je pripremljen za odbornike, jer ometa govor odbornika. Ipak, Martinović je ignorisao sva upozorenja, zbog čega je sjednica opet prekinuta.

“Martinović je istrgao pomenuti materijal iz gomile gdje je stajao, ignorišući moja upozorenja i počeo da mi prijeti i poziva me napolje da to riješimo. Nakon tog pozivanja na fizički obračun prekinuo sam sjednicu. Nadam se da će se odbornik Martinović ubuduće držati poslovnika i da neće pribjegavati ovakvim ispadima kako se danas desilo. Mi smo imali na dnevnom redu vrlo ozbiljne odluke koje utiču na život građana pogotovo predlog mjera o suzbijanju posljedica od korona virusa, ali ih zbog ovakvih verbalnih ispada ne možemo ni usvojiti. Nadam se da se neće morati izricati mjere udaljenja sa sjednice u narednom periodu i nadam se da je ovo bio samo slučajan događaj”, kazao je Đukić za DN.

Šef OO DPS Kolašin Duško Šćepanović je istakao da je zbog veoma neprijatne situacije njegov klub razmišljao da ne nastavi sjednicu.

“U vremenu kad treba da se donose vrlo važne odluke za građane Kolašina kako bi im se olašali i zdravlje i život, mi treba da zbog neodgovornih odbornika u liku Vladimira Martinovića, da prekidamo sjednicu. On je dva puta dobio opomenu zbog svog ponašanja, čak mu je jednom oduzeta i riječ, a sada je sebi dao za pravo da pozove predsjednika SO na fizički obračun, a prije toga je kazao “tek ću sad da vas zabavim o jadu”. Mi smo razmišljali da ne nastavimo sjednicu, jer smatramo da nam je ugrožena sigurnost. Međutim, pošto su naši koalicioni partneri mišljenja da se nastavi rad sjednice i zbog važnosti tačaka dnevnog reda, odlučili smo da nastavimo”, kazao je Šćepanović.

Prva tačka dnevnog reda Informacija o postupanju Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje za period od 5. marta do 30. aprila 2020. godine protekla je u optužbama opozicionih partija, odnosno Demokrata da je situaciju korona virusa vladajuća partija upotrijebila za političko promovisanje.

Pomenuta tačka trajala je do poslije 18 sati, nakon čega je dogovoreno da se sjednica nastavi već danas sa početkom u devet sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve