Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolar Bečiću: Lideri ste u integracionim procesima

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio očekivanje da će Slovačka u okviru Evropske unije nastaviti da utiče da se reformski napori Crne Gore adekvatno vrednuju.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se sa predsjednikom Nacionalnog savjeta Slovačke Republike Borisom Kolarom. Ocjenjujući da Crna Gora i Slovačka imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju, Bečić se zahvalio na dosljednoj podršci Slovačke Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio očekivanje da će Slovačka u okviru Evropske unije nastaviti da utiče da se reformski napori Crne Gore adekvatno vrednuju.

Uz osvrt da je Crna Gora prihvatila novi pregovorački model, te da je takva odluka odraz spremnosti da se ostvare konkretni rezvultati u sferi vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, predsjednik crnogorskog Parlamenta je izrazio uvjerenje da će upravo nova metodologija dati dodatni zamah procesu pristupanja.

Bečić je upoznao predsjednika Nacionalnog savjeta Slovačke Republike sa dešavanjima u vezi sa procesom prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, navodeći da je nakon 30. avgusta formirana Vlada pro-evropskog i evroatlanskog kursa.

„Snažno pro-evropsko opredjeljenje i članstvo u Uniji kao strateški cilj predstavlja ujedno i okosnicu Koalicionog sporazuma koji je ključ planskih dokumenata države“, istakao je Bečić.

Predsjednik Nacionalnog savjeta Slovačke Republike Boris Kolar izrazio je zadovoljstvo ovim prvim, kako je kazao, prijateljskim susretom. Navodeći da je upoznat sa dešavanjima na unutrašnjoj političkoj sceni Crne Gore, predsjednik Nacionalnog savjeta Slovačke Republike je otvoreno poručio da je ponosan na rezulate koje je Crna Gora ostvarila u procesu EU integracija, te ocijenio da je u tom procesu apsolutni lider.

“Slovačka će uraditi sve kako bi Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana što prije postale dio Evopske unije. Ne dozvolite da vas obeshrabri to što ovoliko dugo čekate na proširenje. Radićemo sa našim evropskim partnerima na tome, kako bi što prije došlo do proširenja”, zaključio je predsjednik Nacionalnog savjeta Slovačke Republike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve