Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Kod Milatovića ne dolaze Spajić, Mandić i Knežević

Lideri opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta (GP) URA, Socijaldemokrata (SD) najavili su da će danas doći na sastanak kod Milatovića.

Sastanak lidera parlamentarnih partija i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića biće održan danas u Podgorici. Na sastanak ne dolaze predstavnici PES-a, lideri Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Dio opozicije najavio je da će doći na sastanak kod Milatovića. Predstavnici ostalih parlamentatnih partija trebalo bi danas da donesu odluku da li će prihvatiti Milatovićev poziv za razgovor.

Lideri opozicionih Demokratske partije socijalista (DPS), Građanskog pokreta (GP) URA, Socijaldemokrata (SD) najavili su da će danas doći na sastanak kod Milatovića.

Podsjetimo, iz Pokret Evropa sad (PES) kazali su da neće prisustvovati sastanku kod Milatovića jer, kako kažu, ne žele da “svjedoče Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti”.

I predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević takođe je obavijestio javnost da neće doći na sastanak.

Nova srpska demokratija (NSD) neće učestvovati na sastanku koji je inicirao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, saopštili su iz te partije i dodali da su se solidarišu sa kolegama iz parlamentarne većine.

Milatović je lidere parlamentarnih političkih subjekata pozvao na sastanak kako bi ih informisao o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa partnerima iz Evropske unije (EU).

On je liderima parlamentarnih partija zahvalio na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

“Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU”, naveo je Milatović u pozivu koji je uputio svim liderima parlamentarnih političkih subjekata.

Milatović je podsjetio da je u utorak, na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori.

“Imajući u vidu da se nalazimo u ključnoj etapi evropskog puta Crne Gore, smatram izuzetno važnim da budete u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima”, naveo je Milatović.

To je, kako je istakao, posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
05.07.2024-10:00 10:00

Taman, da ne kvare zabavu.