Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kod Đukanovića neće DF, URA i Demokrate

Predsjednik Đukanović pozvao predstavnike parlamentarnih partija i koalicije na konsultacije povodom određivanja datuma parlamentarnih izbora

Nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao predstavnike parlamentarnih partija i koalicije na konsultacije povodom određivanja datuma parlamentarnih izbora iz opozicionih stranaka Demokratskog fronta, Građanskog pokreta URA i Demokrata je saopšteno da se neće odazvati tom pozivu.

foto: CdM

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović je saopštio da lideri DF- a neće prisustvovati nikakvim konsultacijama sa Milom Đukanovićem, niti s bilo kojim drugim, kako kaže, predstavnikom režimske koalicije.

“Tzv. konsultacije su posljedica zaključaka Predsjedništva DPS-a koje je već utvrdilo termin održavanja izbora što najbolje oslikava zarobljeni partitokratski sistem koji je ovim pozivom opoziciji simulirao demokratiju. Posebno je iritirajuća činjenica da Milo Đukanović poziva na konsultacije nakon povratka iz Belgije, iako bi po protokolima NKT- a trebalo da bude u karantinu pošto je boravio u državi koja je epidemiološko žarište”,m naveo je Đukanović.

Građanski pokret URA neće se odazvati pozivu Đukanovića na konsultacije vezane oko održavanja parlamentarnih izbora i ističu da su, prema njihovoj ovcjeni, uslovi za izbore gori nego 2016. godine i da je za to isključivo odgovorna Demokratska partija socijalista na čelu sa Đukanovićem.

“Osvjedočenim kriminalnim i korupcionaškim aferama koji nemaju bilo kakav institucionalni epilog ili je on u potpunosti obesmišljen ne gradi se povjerenje u izborni proces a posebno ne ako vas na konsultacije oko izbora zove personifikacija kriminala, korupcije i nepotizma”, kažu u GP URA.

Demokrate Crne Gore neće prihvatiti poziv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića na konsultacije, jer se, kako su kazali, radi o bleferskom pozivu na dogovor o unaprijed utvrđenom datumu održavanja izbora.

“Ne pada nam na pamet da se odazivamo na pozive najvećem izbornom kriminalcu u Evropi, naročito ako se ima u vidu da se radi o bleferskom pozivu na dogovor o unaprijed utvrđenom datumu izbora”, kazao je za agenciju MINA poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve