Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Koalicija “Mir je naša nacija”: Osudili sknavljenje murala Žarka Kneževića

Koalicija "Mir je naša nacija", osudila je skrnavljenje nedavno ocrtanog murala posvećenog košarkašu Žarku Kneževiću u Golubovcima, smatrajući da je mural zasmetao onima kojima je sve ljudsko odavno strano

Koalicija “Mir je naša nacija”, osudila je skrnavljenje nedavno ocrtanog murala posvećenog košarkašu Žarku Kneževiću u Golubovcima, smatrajući da je mural zasmetao onima kojima je sve ljudsko odavno strano.

Mural poznatog košarkaša u Golubovcima, (Foto: “Mir je naša nacija”)

“Ovog puta kao prepreka naumima podstrekača na mržnju, diobe i svađe, pojavio se mural Žarka Kneževića, sportiste, košarkaša, reprezentativca, olimpijca, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Španiji, srebrne na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i, takođe, srebrne, na Svjetskom prvenstvu u Portoriku. Izvrstan sportista na terenu, ljudina van njega, čovjek koji je tokom cijele karijere, ma gdje bio, njegovao poseban odnos, ne samo prema rodnom kraju, već i prema ljudima koji su prošli kroz njegov život. I sada, mural tog Žarka Kneževića, koji je prava mjera patriotizma prema Crnoj Gori, zasmetao je onima kojima je, inače, sve što je ljudsko odavno strano”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, kao što su juče prekrečili mrziteljske grafite osvanule u više gradova Crne Gore, tako će obnoviti i mural Žarka Kneževića, jer to nije mural političara, već crnogorskog šampiona.

“Jedino obnavljanjem onoga što oni uništavaju, poručićemo im i staviti do znanja da primitivizam u Crnoj Gori nema šta više da traži. Oštro osuđujemo skrnavljenje murala čuvenog sportiste i pozivamo na njegovo obnavljanje. Nemaju oni toliko mržnje koliko mi imamo ljubavi prema vrijednostima naše države i znamenitim ličnostima i listovima naše gore. Obnovimo mural Žarka Kneževića. Nacija ne smije biti prepreka”, ističu u Koaliciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve