Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Koalicija Mir je naša nacija: Imamo superiorna rješenja za nagomilane probleme građana

Više stotina građana juče je u razgovoru sa Bečićem razmijenilo mišljenja i stavove o aktuelnim ekonomskim problemima, sa posebnim osvrtom na turističku privredu, navode iz ove koalicije

Karavan mira Koalicije „Mir je naša nacija“ nastavio je juče svoj put kroz opštine Budva, Tivat i Herceg Novi.

Kako je navedeno u saopštenju, predvođen liderom koalicije Aleksom Bečićem karavan je posjetio budvanska naselja Buljaricu, Petrovac, Sveti Stefan, Bečići, Podkošljun, Lazi, Dubovica, Bijeli Do, Lastva, zatim opštinu Tivat i naselja Župu i Radoviće, a potom Herceg Novi i naselja Baošići, Zelenika, Meljine, Podi, Srbina, Savina i Igalo.

Više stotina građana juče je u razgovoru sa Bečićem razmijenilo mišljenja i stavove o aktuelnim ekonomskim problemima, sa posebnim osvrtom na turističku privredu, navode iz ove koalicije.

Bečić je prezentujući programska rješenja istakao da je Vlada neodgovornom politikom, nestručnim pristupom i grubom politizacijom direktno ugrozila egzistenciju više hiljada porodica čiji se izvor prihoda vezuje isključivo za turizam.

„Mir su otvorena, a ne zaključana vrata naše zajedničke kuće Crne Gore. Mir su pune plaže turista svih vjera i nacija iz svih država svijeta. Mir je kada hoteli nisu prazni. Mir je kada pristojno živite od svog rada. Mir je kada te vlast ne sputava. Mir je kada porazite DPS, tako da se nikada više ne oporavi“,  naglasio je Bečić.

On je dodao da Koalicija “Mir je naša nacija” ima superiorna rješenja za sve nagomilane probleme građana.

„Smanjićemo PDV sa 21% na 7% za ugostiteljske usluge, a povećati sa sadašnjih 7% na 21% za usluge u hotelima sa 5 zvjezdica. Uvešćemo progresivno oporezivanje, dodatni porez na luksuz, kao i porez na ekstra profit monopolista“, rekao je Bečić i poručio „Oni koji imaju najviše, moraju plaćati najviše. Samo tako ćemo teret krize podijeliti solidarno“.

Sa građanima primorskih opština pored lidera koalicije, razgovarali su i Dragan Krapović, Stevan Katić i Krsto Radović, koji su prezentovali ideje o jačanju uloge lokalnih samouprava, jer se samo na taj način jača i Crna Gora, dodaju u saopštenju.

Oni su poručili da će nova vlast biti dobar domaćin, jer kada država ima domaću proizvodnju i rezerve, za nju nema iznenenađenja sa kojima se ne može izboriti.

“Karavan mira nastavlja svoj put kroz Crnu Goru, šireći ideju pomirenja i ukazujući svakom građaninu da promjenu vlasti više niko ne može zaustaviti, jer to više nije samo političko pitanje, već pitanje opstanka i budućnosti. Zato je MIR ono što spaja svakog građanina Crne Gore u jednu zajedničku misiju. Misiju promjena, pomirenja, slobode i razvoja naše zemlje”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve