Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

KO O ČEMU, DRITAN O NATO: Smrad licemjerja kao dokaz neozbiljnosti

Ovolika količina licemjerja i cinizma je dokaz da Abazović treba još mnogo da uči da bi postao, ako ne što drugo, makar donekle kredibilan političar, koji svakom drugom izjavom neće brukati sebe, funkciju koju obavlja i državu koju predstavlja

Osumnjičeni saradnik stranih službi sa fetišom ka propalim velikodržavnim projektima koji trenutno obavlja funkciju premijera Crne Gore Dritan Abazović, iz dana u dan pokazuje da je veoma neozbiljna osoba i političar koji građanima ne može da uliva osjećaj povjerenja.

Osim što već zastupa interese strane države i njene okupatorske pseudocrkve i kao jeftina maskota promoviše propale velikodržavne projekte, Abazović je prešao sve granice cinizma svojom nedavnom izjavom vezanom za NATO savez.

On je prije dva dana prilikom gostovanja na jednoj televiziji, govoreći o periodu uoči članstva Crne Gore u NATO, izvalio ’’kako je DPS vodio tu kampanju, dobro je da smo i u NATO”.

Pravo je čudo da je ovolika količina verbalnog licemjeraja i bezobrazluka mogla da prođe kroz govorni aparat ovog osvjedočenog političkog amatera, s obzirom na okolnosti koje su pratile crnogorsko pristupanje NATO-u i neslavnu ulogu Abazovića i njegove partije u čitavom procesu.

Da bi shvatili količinu bestidnosti koju je trenutni premijer iskazao ovom izjavom, moramo se podsjetiti da je Skupština Crne Gore 28. aprila 2017. godine na Cetinju donijela odluku o pristupanju Sjevernoatlantskoj alijansi.

Za ovu odluku glasali su poslanici tadašnje vladajuće većine – Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata, Liberalne i partija manjinskih naroda, uz predstavnike tada opozicione Socijaldemokratske partije (SDP).

Da su se Dritan i njegova URA pitali nikad ne bismo ušli u NATO

Glasovima ovih partija usvojen je Sjevernoatlantski ugovor i Protokol o pristupanju Crne Gore NATO. Nakon predaje instrumenta o pristupanju Crne Gore NATO-u američkom State Departmentu 5. juna 2017. godine, Crna Gora i zvanično postala 29 članica Alijanse.

Glavne zasluge za ovu istorijsku odluku, koja nas je spasila radikalne destabilizacije, možda i otvorenih sukoba pod uticajem srpsko-ruskog hibridnog djelovanja, pripadaju DPS-u.

A gdje su 28. aprila 2017. godine bili Dritan i njegova URA? Nijesu bili na Cetinju, niti su glasali za ulazak Crne Gore u NATO!

To ipak ne smeta nekorektnom političkom diletantu da daje nesuvisle izjave koje obiluju licemjerjem.

O kolikoj se dvoličnosti radi, pokazalo je i to što je Abazović prisustvovao nedavnoj svečanosti koju je organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstva odbrane povodom pristupanja Crne Gore NATO.

Vjerovatno se i u parku ispred Dvorca Petrovića u Podgorici prije dvije sedmice osjećao ’’relaksirano’’ i ni malo mu nije smetala uspomena na bojkot istorijske sjednice parlamenta na kojoj je verifikovano pristupanje naše države NATO-u.

Ovolika količina licemjerja i cinizma je dokaz da Abazović treba još mnogo da uči da bi postao, ako ne što drugo, makar donekle kredibilan političar, koji svakom drugom izjavom neće brukati sebe,  funkciju koju obavlja i državu koju predstavlja.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
VojoS
21.06.2022-06:51 06:51

Nije on toliko glup da nije svjestan svega navedenoga i ne treba mnogo da uči jer mu to i ne pada na pamet. Radi se o teškom pokvarenjaku koji ima zadati cilj i kojemu se mora stati na put, ako ostali išta valjaju.

!!!
21.06.2022-07:07 07:07

Mi smo zaslužili da nas vodi ovakva BUDALETINA!

Alarm
21.06.2022-07:25 07:25

Pod hitno saciniti “Dosije Abazovi”,popisati sva nepocinstva,lazi i bezobrazluke(to su konstante njegovog djelovanja,a trenuci kada uradi i nesto pozitivno,samo su pauze do novih baljezganja).I sve to uputiti na relavantne medjunarodne adrese,da imaju sistematican pregled o Natovcu,koji nije glasao za pristup alijansi;o kodnom imenu i agenturnom djelovanju u korist druge(i drugih drzava) ;o kupovini glasova u Ulcinju,o povezanosti sa ekstremnim organizacijama(o kojima govori onaj policajac sa Kosara),o diskriminaciji svih i svega sto nije “na talasu sa Vucicem i crkvom Srbije….Taj “Dosije…”stampati i kao brosuru,dijeliti po kucama…Taj metod primijeniti i na ostale antidrzavne aktere… Mora se napraviti strategija odbrane CG..,Da nam nikada… Pročitaj više »

Feniks
21.06.2022-08:10 08:10

Žalosno je, ali naša generacija je postala Dritanoidna degeneracija u akutnoj fazi! Molim Svjetsku zdravstvenu organizaciju da preduzme nešto prije nego ova opasna bolijest pređe u hronično stanje!

gagi
21.06.2022-11:23 11:23
Reply to  Feniks

Brate nema te vakcine ni lijeka koji moze pomoci ovom terijeru iz Ulcinja,pravu dijagnozu je “postavio”Milo Radovanov Djukanovic za Dritana BITANGO i tacno 100%.

Kotor
21.06.2022-09:00 09:00

Svakodnevno se ubija,pljačka,siluje narod Ukrajine. Svakodnevno Cetinje šeta za Ukrajinu. Ozbiljno? Ko šeta? Da ne šeta Stara Garda, Demokrate ili Uraši? Ah da oni su ljuti na Mila, na DPS,na zapuštenost grada o kojem dotični nisu vodili računa. Tačno to svi znamo pa i mi koji ne živimo “na Cetinje”. Ali šeta se protiv zločina koji se vrši nad jednim narodom jel tako. Dolaze “Dani Ukrajine” kažu opet dje drugo no na Cetinje. Ako je teško pristalicama ovog malog smrada od premijera i ovi koji su još ljuti na Mila da budu u gradu za te dane evo predloga:svi u… Pročitaj više »

gagi
21.06.2022-11:26 11:26
Reply to  Kotor

Sto se tice pomenutih iz srpske trojke sa Cetinja nasle serpe zaklop,ma nijesu “daleko”ni ostali ruku na srce.

gagi
21.06.2022-11:19 11:19

Napisah ja nedavno “da nema toga reciklaznog sanitarnog dvorista koje moze preraditi ovo smece u nesto korisno”,mozda sanitarna kada 3 metra ispod zemlje no postoji “opasnost”za dalje sirenje zaraze.

Ancy
21.06.2022-11:27 11:27

Zlo goveče dovijeka Dritan Abazović!