Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko je protiv Platforme opozicije, ima problem i sa Crnom Gorom

Politički analitičar Ranko Đonović smatra da nije u redu što se priča o ljudskim pravima, slobodama, evropskom putu, članstvu u NATO… ne podrazumijeva, već se na te teme mora ponovo stavljati akcenat.

Politički analitičar Ranko Đonović ocijenio je da je Platforma za građanski i evropski konsenzus kroz politički dijalog, koju je pripremilo deset opozicionih partija, sasvim prihvatljiva, te da bi bilo dobro da se svi politički subjekti što prije odrede prema njoj.

Đonović u izjavi za Dnevne teže da svi oni koji budu imali dilemu da li da potpišu platformu, između ostalog imaju problema i sa Crnom Gorom.

“Oni koji budu imali bilo kakav problem, ne samo da je potpišu, nego da sa svoj im predlozima učestvuju u rješavanju izazova koji su notirani u Platformi, imaju problema i sa Crnom Gorom. Za njih je onda interes političkih partija i njih kao pojedinaca primaran, a sve drugo uključujući i građane, sekundarno”, smatra Đonović.

Prema njegovim riječima, svaka politička partija bi trebalo da potpiše takav dokument.

“Nažalost da potpiše, a ne da se tako nešto podrazumijeva, poslije svega što smo prošli i perioda koji je za nama. Ono što se zaista mora primijetiti to je da poslije 30 godina mi razgovaramo o elementarnim pravima vjerskoj inacionalnoj toleranciji, koje bi trebalo da budu osnov. Nažalost, nije tako. Mnogim partijama iz vlasti neće odgovarati da o tome razgovaraju, jer upravo na tim podjelama drže vlast i imaju određeni uticaj u prevarenom glasačkom tijelu koje ne razumije ono šta je interes za njega i za svakog građanina”, ocijenio jeĐonović.

Kaže da nije u redu što se priča o ljudskim pravima, slobodama, evropskom putu, članstvu u NATO… ne podrazumijeva, već se na te teme mora ponovo stavljati akcenat.

“Određene političke partije koje sigurno ne pokrivaju ni 20 odsto ukupnog glasačkog tijela namjerno unose konfuziju, a neće da razgovaraju o onome što je bolje, jer kad bi o tome bilo riječi, za njih ne bi bilo mjesta na političkoj sceni Crne Gore. Konfuziju unose pojedini lideri pojedinih političkih partija i to će tako i ostati”, smatra Đonović.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve