Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko je glasao za smjenu Kentere: URA, SNP i ministri Đeka i Dukaj stali u odbranu malignog ruskog uticaja

Za smjenu Kentere glasali su Jovana Marović, Ana Novaković Đurović, Goran Đurović, Filip Adžić, Zoran Miljanić, Vladimir Joković, Aleksandar Damjanović, Dragoslav Šćekić, Marko Kovač, Miomir Vojinović, Vasilije Lalošević, Fatmir Đeka, Maraš Dukaj, Biljana Šćepanović i Maša Vlaović, kao i Abazović

Na prijedlog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici smijenila v.d. direktora ANB-a Sava Kenteru. Protiv smjene Kentere glasli ministri SDP-a, BS-a i HGI, dok su ostali ministri bili za.

Prema saznanjima CdM-a protiv smjene Kentere glasali su potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević (SDP), ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić (SDP), potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović (BS), ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović (BS) i ministar bez portfelja Andrijan Vuksanović (HGI).

Ostalih 15 ministara iz GP URA, SNP-a i albanskih partija su glasali za smjenu Kentere.

Za smjenu Kentere glasali su Jovana Marović, Ana Novaković Đurović, Goran Đurović, Filip Adžić, Zoran Miljanić, Vladimir Joković, Aleksandar Damjanović, Dragoslav Šćekić, Marko Kovač, Miomir Vojinović, Vasilije Lalošević, Fatmir Đeka, Maraš Dukaj, Biljana Šćepanović i Maša Vlaović, kao i Abazović.

Smjena Kentere se tumači se kao očajnički potez Abazovića samo nekoliko dana nakon što je ANB otkrila ruske špijune u Crnoj Gori. Dobre učinke ANB prepoznala je i Ambasada SAD koja je ocijenila danas da su “posljednjih sedmica vidjeli neke značajne korake Agencije za nacionalnu bezbjednost da uskrati Rusiji uporište u ovoj zemlji i snažno apelujemo na Crnu Goru da nastavi da se bori protiv slijepog uticaja Rusije i regiona Zapadnog Balkana”, poručila je ambasadorka SAD Rajzing Rajnke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve