Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Ko će razvezati ovaj naš gordijev čvor

Više je nego očigledno da svi zajedno nijesu dorasli ispunjenju tako velikog zadatka i da je građanska Crna Gora mnogo žilavija nego što to mnogi misle i što to realno izgleda.

Piše: Miodrag Miko Živković

Odavno je postalo jasno da nova namjesnička vlast u Crnoj Gori ne može ostvariti zacrtane ciljeve svojih mentora koji su je i instalirali. Opasni megalomanski planovi projektanata “srpskog sveta” da sa svojom podaničkom vlašću satru Crnu Goru, ne idu željenim tokom i daleko su od zacrtanog cilja.

Više je nego očigledno da svi zajedno nijesu dorasli ispunjenju tako velikog zadatka i da je građanska Crna Gora mnogo žilavija nego što to mnogi misle i što to realno izgleda.

Srpski državni vrh, njena crkva kao najznačajniji izvođač radova i akademski krugovi kao savjetodavci i planeri sa jedne strane i medijski koncern “Vijesti” udružen sa značajnim dijelom nevladinog sektora u Crnoj Gori, sa druge strane, doveli su na vlast ljude sa ozbiljnim deficitom znanja i iskustva.

Rukovođeni posebnim kriterijumima i na talasu crkvenih litija doveli su ljude veoma oskudne duhovnosti, ali ostrašćene sektaškim svetosavskim fanatizmom, uvjereni da je to najbolja formula razaranja Crne Gore, započeta litijama.

Sada je već jasno da se nalogodavci i mentori nijesu sasvim dogovorili oko dinamike sprovođenja svog plana. Jedni (državni vrh Srbije, crkva Srbije i akademski krugovi) su naumili sve izvesti brzo, efikasno i u “blic krigu”, a dio crkve Srbije u Crnoj gori, “Vijesti” i njihov nevladin sektor, željeli su isto to, ali sporije, opreznije i podmuklije.

Ove prve danas u Crnoj Gori predstavlja DF, a ove druge Vlada, Demokrate i URA.

Da situacija bude za njih složenija i ciljevi nedostižni, doprinijeli su građani Crne Gore koji vole svoju državu i u nekoliko navrata su svojom snagom i brojnošću, izlivima iskrenog patriotizma i porukama ljubavi prema svojoj zemlji, jasno dali do znanja da zli naum okupatora neće proći.

Danas su oni u svađama i sukobima, svojim različitim interesima vezali sopstvenu vlast u “GORDIJEV ČVOR”.

Legenda kaže da je “gordijev čvor” u nemogućnosti da ga razriješi, Aleksandar Veliki presjekao svojim mačem. I naš “gordijev čvor” neko mora presjeći i za to ima više kandidata. Na to će se odlučiti kada najzad shvate da se drugačije ne može i da svi pokušaji njegovog razvezivanja, čvor čine složenijim.

Važno je da se to što prije desi, jer će se time ova naša agonija zaustaviti. To je put do izbora na kojima ćemo vratiti Crnu Goru samoj sebi i najzad je usmjeriti pravim putem, nakon svih ovih lutanja, stranputica i velikih šteta.

Facebook

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve