Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko će izdati izdajnike?

Želim da vjerujem da među 41 poslanikom postoji makar jedan koji ima hrabrosti da ''izda'' izdajnike. Bila bi to zaista ''izdaja'' onih koji su izdali svoju državu, a izdati izdajnika nije izdaja, to je patriotizam i to po definiciji.

Piše: Obren Medenica

Još u junu su poslanici liste koja je dala premijera uskratili podršku vladi, najavili da neće glasati zakone koje ona predloži, više puta postavljali razne rokove i prijetili da će je oboriti, kao dvotrećinski dio vladajuće većine ušli u bojkot parlamenta, govorili o vladi i premijeru što pas s’ maslom ne bi izio i to od prvog dana, tražili rekonstrukciju, nudili i nude razne platforme za izbor nove vlade više ne razmatrajući ni kao jednu od opcija opstanak aktuelne.

Kad se sve ovo uzme u obzir za njih ova vlada više ne postoji i samo je pitanje načina kako doći do nove, ali samo sa istom većinom i sa njima u vladi. I vrapcima na grani jasno da im se na izbore ne ide, baš nikako, jer dobro znaju da tu nema sreće, što se i vidjelo na nikšićkim izborima đe su u odnosu na onaj 30. avgust imali 30 odsto manje, a u Herceg Novom oko 50 odsto manje u odnosu na te parlamentarne izbore. Ali, da bi se krenulo u formiranje nove sa istom većinom prvo što se mora uraditi je da se obori postojeća vlada.

Ne može se praviti nova vlada dok je aktuelna “živa”. Ukoliko više ne postoji većina koja je do sada postojala, onda se od njenog dijela zajedno sa nekim iz opozicije mora napraviti nova većina koja bi predložila  mandatara i formirala novu vladu, ali da bi se i u tu priču krenulo prvo mora pasti Zdravkova. Ako ni takav dogovor nije moguć i ako se smatra prekrajanjem volje birača, onda se mora ići na izbore sa nekom tehničkom vladom, ali i u tom  slučaju prvo bi morala “pasti” aktuelna. Jedini način, s’ obzirom da premijeru ne pada na pamet da podnese ostavku, da padne ova vlada je da joj se izglasa nepovjerenje u skupštini, što bi bio prvi korak u bilo kojoj od opcija za izlazak iz ove krize.

Konačno je opozicija, pošto je postalo očigledno da niko iz vlasti neće i ne smije, pokrenula inicijativu za izglasavanje nepovjerenja vladi, kao prvi korak ka izlasku iz krize nastale usled potpune blokade sve tri grane vlasti. Međutim ovi što je “obaraju” od prvog dana izjasnili su se da nemaju namjeru da to i urade tamo đe se to jedino može uraditi, u Skupštini, nego traže moguće “izdajnike” u svojim redovima, nagađaju ko bi mogao biti taj četrdesetprvi koji bi zajedno sa opozicijom oborio vladu koju oni vec šest mjeseci ne podržavaju, i tako je krenuo lov na vještice. Gataju ko je mogući ”izdajnik” koji bi se usudio da digne ruku za ono o čemu oni pričaju evo godinu dana, a za šta nemaju hrabrosti.

I u pravu su, to bi zaista bila izdaja, ali izdaja kukavičluka Demokratskog fronta, izdaja straha od DPS-a, izdaja nemorala, licemjerja, manipulacija, laži, nacionalizma, revanšizma, ukratko – izdaja tuđih interesa zbog interesa svojih građana i  svoje države.

Bila bi to zaista “izdaja” onih koji su izdali svoju državu, a izdati izdajnika nije izdaja, to je patriotizam, i to po definiciji.

Želim da vjerujem da među 41 poslanikom dosadašnje većine postoji makar jedan čovjek, makar jedan, što bi oni rekli, Darko Pajović koji će imati hrabrosti i integriteta da ”izda” izdajnike!

Makar jedan…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
02.12.2021-07:58 07:58

Gospodine Medenica daj Boze da se nadje “taj jedan/jedna”ali nema sanse,kao laik ne zelim “gatati”ali cu reci po onoj staroj- Sladje je govno od smrti-.Sve sto pricaju apostoli/svetosavci njih 41 je cisti blef jer su “zadojeni”mrznjom prema toj DPS,a i prema Crnoj Gori u kojoj uzivaju sve blagodeti. Primjer izdajnika Branka Radulovica vajnog Crnogorca, posrbljenog Medojevica i svetosavke Bosnjak,prefarbanih svim bojama Demokrate,a URA novokomponovati svetosavci su ni vino ni voda,no moze im biti da rade sto zele,to je najbolje osjetio DF koji je “pao sa marsa”jer su tamo sve “velikosrbi”vala je dosta i srbi i koji lutaju kao “Maksim po… Pročitaj više »

borko
02.12.2021-08:05 08:05

Buksovci rekoše ; ,,Lako je iźes govno, no iźedi krš ako ti basta”. Sve bi dali za fotelju i majku bi prodali svi ovi koji govore da je ovo najgora lopovska vlada u istoriji Crne Gore, a za njen opstanak će dignuti i ruke i noge…

Ivanisevic
02.12.2021-16:57 16:57

@Gagi samo jako.I jos jače.