Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Željko Ivanović – ofšor patrijarh, zvao Krivokapića i rekao mu da ne smije da potpiše Temeljni ugovor

Druga familija sada reketira sve da bi prodali Vijesti, pa se prebacili na TVCG i imali budžet 14 miliona eura. E nećemo da im dozvolimo, poručuje Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević poručio je da neće dozvoliti Željku Ivanoviću iz Vijesti da preuzme Televiziju Crne Gore.

On je to saopštio u Skupštini Crne Gore gdje je u toku rasprava o imenovanju devet novih članova Savjeta RTCG.

Knežević kaže da “Željko Ivanović koristi medijski reket, jer je on jedan od kilavih otaca pokojne Pozitivne Crne Gore”.

“Između ostalih je i Željko Ivanović one večeri u Patrijaršiji zvao Krivokapića i upozorio ga da ne potpisuje Temeljni ugovor. Taj ofšor patrijarh, čovjek koji je kroz različite vidove pronevjera zaslužio da bude predmet istrage SDT-a, ali se Katnić plaši da ga procesuira, zvao je premijera Krivokapića da mu saopšti da ni slučajno ne smije da potpiše Temeljni ugovor”, rekao je Knežević.

Knežević pita ko je “Željko Ivanović u Crnoj Gori, jedan Kraljevčanin iz predgrađa, bivši novinar Radoje Dakića, čovjek koji je na ruskim kulama na šestom spratu, držao jarca misleći da je koza, da zove premijera i da zaustavlja potpisivanje Temeljnog ugovora, a pritom DPS izjednačava sa DF-om”.

“Ivanović bivši novinar Radoja Dakića i jedan od suvlasnika Vijesti čiji su najveći dometi bili da govori o radničkom pasulju u menzi i o suvim rebarcima pojavi se da govori o evropskim integracijama i o tome ko treba da bude premijer i opredjeljuje procese rekonstrukcije ili izbora nove vlade ili izbora prelazne vlade kako bi se izašlo iz krize u kojoj se nalazimo”, naglasio je Knežević.

On konstatuje da je to Ivanoviću potrebno jer u ovom trenutku koncern Vijesti ima više državnih sekretara i pomoćnika ministara, ambasadora, direktora direktorata i ostalih vladinih funkcionera nego DF koji je na izborima zajedno sa koalicionim partnerima osvojio 133.275 glasova.

“Ne čudi onda što Željko Ivanović koristi medijski reket jer je on jedan od onih kilavih otaca pokojne Pozotivne Crne Gore koja je birala treći put, a ustvari je taj treći put sve vrijeme bio prvi put prve i druge familije. Kad on objašnjava o pritiscima i on brine za temeljne ugovore i kad on govori o uticajima. Taj of šor patrijarh. Čovjek koji je kroz različite vidove zloupotreba i pronevjera zaslužio da bude predmet ustrage SDT-a, ali se Milivoje Katnić plaši jer se plaši njegovog medijskog reketa da ga procesuira. Reketiraju sve kako bi prodali Vijesti i prebacili se na RTCG i imali budžet od 14 miliona eura. E nećemo da im dozvolimo. Nas neće reketirati”, kazao je Knežević.

“Milion i po eura im je reprograma oprostio Duško Marković”, poručio je poslanik DF-a.

Podsjetimo, ranije je i poslanik Slaven Radunović rekao da dok se god nešto DF pita Željko Ivanović i Miško Perović neće dozvoliti da Televizija Crne Gore bude druga privatna firma Željka i Miška.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotoranin
10.06.2021-18:17 18:17

Oće li Željko sebe stavit na naslovnu stranu kao čestitog Slavka i ispitat svoje poslovanje i laži.