Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević-Vuković: U Crnoj Gori niko nema monopol nad antifašizmom

Knežević i Vuković su zaključili da niko u Crnoj Gori nema monopol nad antifašizmom, i da se režimski doživljaj antifašističke borbe ne može koristiti u šovinističkim napadima na Srbiju i srpski narod, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju

Predsjednik DNP-a i član Predsjedništva Demokratskog fronta, Milan Knežević, sastao se danas sa Vladom Vukovićem, članom Predsjedništva Jugoslovenske komunističke partije Crne Gore.

foto DNP

Knežević i Vuković su zaključili da niko u Crnoj Gori nema monopol nad antifašizmom, i da se režimski doživljaj antifašističke borbe ne može koristiti u šovinističkim napadima na Srbiju i srpski narod, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

“Posebno zabrinjavajuće, po ocjeni dvojice sagovornika, jeste što se pandemija koronavirusa od strane režima pokušala iskoristiti za novi vid antirspkog narativa kroz činjenicu da je građanima Srbije zabranjen ulazak u Crnu Goru”, dodaje se u saopštenju.

Takvi potezi crnogorskog režima, po Kneževiću i Vukoviću, i dodatno produbljuju već ionako složene društveno političke prilike, posebno jer se progon neistomišljenika nastavlja nesmanjenom žestinom i represijom.

Knežević i Vuković su na kraju razgovora zaključili da je zato neophodno uz još veći otpor razobličavati svaki vid zloupotrebe istorije.

“Ali i svih namjera režima da, falsifikujući i otimajući duhovno i istorijsko nasljeđe, stvori virtuelnu privatnu državu, zasnovanu na podjelama, sukobima i šovinizmu”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve