Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević: U Vladi ne mogu biti istovremeno i Krivokapić i Sekulović

''Ne postoji mogućnost da se održava status kvo i da se sva odgovornost prebaci na jednog čovjeka u bezbjednosnom sektoru. Ukoliko je tačno ono što su ministar i direktor saopštili, da su oni doprinijeli da ustoličenje Joanikija bude na Cetinju, onda je jasno da premijer Krivokapić više ne može da bude na čelu Vlade'', rekao je Knežević

U Vladi Crne Gore ne mogu više istovremeno biti premijer Zdravko Kivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, saopštio je predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost, Milan Knežević u obraćanju nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

– Shodno zaključcima sa prethodne sjednice od 3. septembra, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka saopštiću ono što mi dovoljava. Imao sam jasan stav da je stanje u bezbjednosnom sektoru neodrživo i ono što sam čuo od ministra unutrašnjih poslova, i premijera za ministra i direktora Uprave policije, kao i ono što sam čuo danas mi daje za pravo da ponovim stav da u Vladi ne mogu biti i premijer Zdravko Krivokapić i Sekulović – saopštio je Knežević.

Naveo je da neće ulaziti u specifične detalje, ali da smatra da u ovom trenutku, sveopšte društvene krize, neophodno brzo, racionalno i u interesu svih građana donositi prave odluke.

Jedan od lidera Demokratskog fronta je kazao da, ukoliko su tačne tvrdnje Krivokapića od 4. i 5. septembra o “puazjućem državnom udaru”, onda i ministar i direktor Uprave policije moraju da podnesu odgovoronost.

– Ne postoji mogućnost da se održava status kvo i da se sva odgovornost prebaci na jednog čovjeka u bezbjednosnom sektoru. Ukoliko je tačno ono što su ministar i direktor saopštili, da su oni doprinijeli da ustoličenje Joanikija bude na Cetinju, onda je jasno da premijer Krivokapić više ne može da bude na čelu Vlade – rekao je Knežević.

– Nemamo luksuz da čekamo raznorazne komisije i izvještaje. Kao predsjednik Obora ne mogu da zakažem nastavak sjednice zato što je funkcionerima koji imaju obavezu da se pojave na odboru važnije da budu na službenim putovanjima. Smatram da ne postoji važnija tema od bezbjednosne situacije i mislim da i premijer i vicepremijer moraju da izdaju u profesionalnom smislu obavezujuće uputstvo da se mora prisustvovati sjednicama Odbora i da nijedno službeno putovanje ne bude važnije – dodao je Knežević.

On je kazao da će Odbor insistirati da se skine stepen tajnosti sa izvještaja o dešavanjima 4. i 5. septembra na Cetinju kako bi javnost na Odboru putem javnog prenosa utvrdilo što se dogodilo.

Kazao je i da je Krivokapiću saopštio što zakon precizira kod eventualne smjene direkotra Uprave policije, te da je njima prihvatljivo samo i ono što im je premijer saopštio 6. septembra – ako se došlo do jasne analize ko je odgvoran, da premijer uputi jasnu inicijativu za smjenu Sekulovića.

– Sve drugo što ide u pravcu da se napravi koncept i vuci siti i sve ovce na broju je za mene i Demokratski front nedopustivo – rekao je Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve