Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: U Vladi na djelu moždani, a ne državni udar

Prema njegovim riječima, teško je objasniti grčevito branjenje fotelja u izvršnoj vlasti

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da se na osnovu onoga što se dešava u Vladi i izjava premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića može reći da na djelu imamo moždani, a ne državni udar.

„Meni se čini da je u Vladi na djelu moždani udar, jer sve što smo čuli od premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kao i ministara koji podržavaju jednog ili drugog, djeluje kao da je tamo nekakav moždani udar i da se oni nalaze u stanju neke polu-kome“, kazao je Knežević za TV Adria.

Prema njegovim riječima, teško je objasniti grčevito branjenje fotelja u izvršnoj vlasti.

„Sama činjenica da se čuvena Dara sa Smokovca, na protestima, pokazala kao najozbiljniji političar među ministima i najozbiljniji političar među svim ovim funkcionerima koji navodno brane izbornu volju, a čini mi se da brane fotelje i pozicije – čast izuzecima, govori o tome da je, u stvari, taj puzajući državni udar prešao u galopirajući moždani udar, jer teško drugačije možete objasniti ovako histerično i franetično branjenje fotelja i od strane Krivokapića i od strane Abazovića, a pri tom i jedan i drugi optužuju nas iz Demokratskog Fronta da smo ih posvađali“, naveo je Knežević.

Lider DNP-a je kazao da za tu partiju nije prihvatljiv koncept manjinske Vlade.

„Mi ne želimo nikakav koncept manjinske Vlade. Mi želimo ravnopravnu političku Vladu u okviru parlamentarne većine ili tehničku, ako nema dogovora. Ta tehnička Vlada bi pripremila izbore, jer, ponavljam još jednom, ne daj Bože da Krivokapić i Abazović organizuju izbore. Dritan bi ih, vjerovatno, organizovao u subotu, Zdravko u nedjelju, Mickey Spajić u ponedeljak, a Tamara Srzentić u utorak. Svako bi iz Vlade jedan dan organizovao i on bi pobijedio na tim izborima i onda bi stvarno morali da zovemo ovog Eskobara da se uključi i da saopšti koji su izbori legitimni i na kog kandidata treba da se računa“, kazao je Knežević.

Nije konkretno odgovorio na pitanje da je li za DNP prihvatljiva varijanta da predsjednik SNP-a Vladimir Joković bude novi premijer.

„A zašto ne bi neko iz Demokratskog Fronta bio premijer. Mi činimo 67 odsto parlamentarne većine, a svojom snagom, principima i borbom protiv režima Mila Đukanovića mislim da smo zaslužili da, kroz podršku koju smo dobili od građana, makar u drugom poluvremenu imamo premijera“, rekao je Knežević.

Ne vidim, dodao je on, zašto neko stvara narativ podobnosti Demokratskog fronta zato što smo mi, navodno, Srbi i zato što „mirišemo“ na Srbiju i na Rusiju i da to treba da bude eliminatorni faktor makar imali i 40 poslanika.

„Ako želimo da primijenimo demokratske standarde i pravila onda bi bilo prirodno da premijera da DF, isto kao što je bilo prirodno da predsjednik Skupštine bude iz redova DF-a, ali, podsjećam, ja sam u ime DF-a predložio Krivokapića za premijera, a Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine i to najviše govori o našoj širini i spremnosti da razgovaramo i da se dogovaramo. Kažem mi smo spremni da razgovaramo i sad“, poručio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve