Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Imenovanje Abazovića na čelo Biroa za operativnu koordinaciju nezakonito, dogovarali preko WhatsApp grupe

On je, u emisiji ,,Press plus'' na Televiziji A1, rekao da ima nekoliko varijanti izlaska iz političke krize – rekonstrukcija Vlade, izbor nove izvršne vlasti i vanredni izbori

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da u Vladi Crne Gore ima nekoliko „premijera iz sjenke“, dodajući da bi rekonstrukcija izvršne vlasti bila korisna za sve.

On je, u emisiji „Press plus“ na Televiziji A1, rekao da ima nekoliko varijanti izlaska iz političke krize – rekonstrukcija Vlade, izbor nove izvršne vlasti i vanredni izbori.

„Mislim da imamo nekoliko premijera iz sjenke. Dritan Abazović je zaustavio potpisivanje Temeljnog ugovora u Beogradu, a ministar finansija Milojko Spajić je takođe opstruirao potpisivanje tog dokumenta“, kazao je Knežević.

On smatra da bi najbolje rješenje bilo da dođe do dogovora o rekonstrukciji aktuelne Vlade.

„Rekonstrukcija Vlade podrazumijeva ulazak političkih predstavnika iz parlamentarne većine u izvršnu vlast, ali i da premijer ostane Zdravko Krivokapić. Za njegovo dobro smatram da je dobro da dođe rekonstrukcije, jer trenutni Krivokapićev kabinet, čast izuzecima, izgleda na situaciju poslije cunamija“, kazao je Knežević.

On smatra da bi u rekonstruisanoj Vladi trebalo da bude mjesta za predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića.

„Volio bih da Medojević uđe u tu Vladu, jer bi svojim znanjem i političkim iskustvom značajno doprinio njenom radu“, istakao je Knežević.

Predsjednik DNP je naglasio da ne postoji nijedan opravdani razlog za odlaganje popisa stanovništva, te da on treba da se realizuje na jesen.

Knežević je kazao da je odbio da učestvuje na telefonskoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, jer je takav način održavanja sjednica tog tijela suprotan zakonu.

On je poručio i da je Krivokapić, po zakonu, obavezan da dođe na sjednicu skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost i da predstavi polugodišnji izvještaj o radu Vijeća.

Knežević je kazao da je još početkom marta tražio procjenu bezbjednosti, ali da i dalje nema odgovora nadležnih službi, dok je, kako je naveo, Zoran Lazović dobio šest ljudi za obezbjeđenje.

Upitan da li ima zdravog tkiva unutar Demokratske partije socijalista (DPS), on je rekao da je to „kao da pitate nekog da li ima tumor na glavi ili na jetri.“

„Nema zdravog tkiva u DPS-u, a meni je kompliment što nas Milo Đukanović ne vidi u koaliciji, jer ni mi njega ne vidimo u koaliciji sa nama“, istakao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve