Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević: U bezbjednosnom sektoru situacija alarmantna

Predsjednik odbora Milan Knežević kazao je da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno, te da mu se čini da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore

Odbor za bezbjednost Skupštine Crne Gore održaće 26. aprila u 10 časova kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića zbog dešavanja od 8. aprila tokom blokade magistralnog puta Nikšić-Podgorica, odlučeno je na jučerašnjoj petoj sjednici.

Predsjednik odbora Milan Knežević kazao je da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno, te da mu se čini da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore.

Knežević je naveo da dešavanja od 8. aprila predstavljaju veliki izazov i za izvršnu vlast, ali i za sve druge grane vlasti, posebno ako se ima u vidu i kršenje epidemioloških mjera i stvaranje atmosfere nesigurnosti, kontradiktornosti i konfuzija koje su, smatra, postale svakodnevna stvar na našoj javnoj sceni bez obzira da li dolaze od strane izvršne vlasti, predstavnika opozicije ili parlamentarne većine.

“Situacija u bezbjednosnom sektoru je alarmantna tako da je ne mogu nazvati euforičnom, već histeričnom. Nemam ništa protiv euforije, ali imam protiv histerije koja prelazi u agresiju koja čini da se osjećamo nesigurnim. Imam obavezu da ovu sjednicu održim ne samo zbog dešavanja od 8. aprila, jer su ona bila kulminacija očigledne krize u bezbjednosnom sektoru i narušavanja javnog reda i mira gotovo svakog dana”, naglasio jeKnežević.

Član Odbora Predrag Bošković (DPS), jedan od inicijatora saslušanja ministra Sekulovića, kazao je da bi trebalo razmisliti da se nova sjednica zakaže u neko naredno vrijeme, kako bi ministar imao vremena da dostavi informacije i pripremi se u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje.

Zahtjevu su se pridružili i Ivan Brajović (SD), kao i Mevludin Nuhodžić (DPS) koji je kazao da ne sumnja u kapacitet Odbora da je spreman, sposoban i kvalifikovan da odgovara o temama.

Dragan Ivanović iz SNP-a takođe smatra neophodnim da se sa Odbora pošalje poruka javnosti da sve ono što se dešavalo ne ide na ruku ni poziciji, ni opoziciji.

Dragan Krapović (Demokratska CG) je istakao da u poslednje vrijeme imaju dnevnu progresiju događaja, ali i prijetnje ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, napad na Bogosloviju, blokade na Bogetićima i drugo.

Član odbora iz BS-a Ervin Ibrahimović je naglasio da su posljednji događaji samo slijed stvari, jer se nije pravovremeno reagovalo kako bi se pronašli počinioci i napadači na manjinske narode u Crnoj Gori.

“Upozoravali smo da naše društvo ide putem koji nije dobar za Crnu Goru. Zadnji događaji su samo slijed stvari. Očekujem da krojimo dobar put naše domovine, da jasno napravimo otklon i da nam ministar dostavi njegove vidove poslednjih događaja”, kazao je Ibrahimović.

Na to se nadovezao Bošković rekavši da pripada partiji koja je osudila sve prijetnje i napade koji su se desili u prethodnom periodu, ali želi da to saslušanje bude kompletno po svim pitanjima koja su se dešavala u tom periodu, a ne samo u nekoliko dana, već u kontinuitetu mnogo duže nego što je to ovih par dana sredinom ili početkom aprila.

“Treba da stvaramo ambijent da se svi građani u Crnoj Gori osjećaju slobodno. Naravno da ćemo različitno gledati na dešavanja od 8. aprila, ali da vidimo kakav je slijed događaja u dužem periodu rekao je Ivan Brajović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
17.04.2021-12:21 12:21

DF -Razumijeteli vi da vama neda EU nista da se pitate –DF- EU neda vam ni da udjete u njihove zemlje a kamoli u EU parlament !