Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević tvrdi: Planiran državni udar 30. avgusta na dan parlamentarnih izbora

On tvrdi da je 28. avgusta 2020. major Dragan Mašković iz vojnog magacina u Brezoviku u kasarnu Masline dostavio 30 automatskih pušaka

Demokratski front je u saznjanju da je planiran državni udar na dan parlamentarnih izbora 30. avgusta ove godine. To je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević koji je i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbejdnost i odbranu.

On tvrdi da je 28. avgusta 2020. major Dragan Mašković iz vojnog magacina u Brezoviku u kasarnu Masline dostavio 30 automatskih pušaka.

“Istog dana 20 pušaka uzima ANB zajedno sa sanducima municije, a 10 pušaka uzima Generalštab. Tražino infromaciju od nadležnih organa zašto je ovo oružje korišćeno 28. avgusta, dva dana pred parlamentarne izbore”, kazao je on.

Prema njegovim riječima DF želi da im nadlažni organi dostave reverse o oružju dostavljenom iz Brezovika u kasarnu Masline, te zašto je korišćeno ovo oružje.

Knežević kaže i da nemaju informacije da je ovo oružje vraćeno.

“Veoma je simptomatično da se dva dana pred izvore zadužuje 30 automatskih pušaka”, ocijenio je on.

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević naglasio je da treba odmah da se zakaže sjednica Odbora za bezbjednost i da se izvrši istraga kako je došlo do trebovanja ovog oružja.

“Pozivam predsjednika Vlade da sazove Vijeće za nacionalnu bezbjednost po ovom pitanju. Ovo je akt terorizma i ovo moramo izvesti do kraja”, poručio je Medojević.

Predsjednik Nove srpske demokratije i lider DF-a Andrija Mandić kazao je da će na Odboru za bezbjednost ključno pitanje biti ko je naredio da se dijele puške iz vojnog magacina.

“Želimo da odlučnost ove Vlade bude mnogo veća i da se ova stvar brzo rješava. Imamo priliku poslije ovog skandala da saznamo ko je dobio ovih 30 pušaka”, rekao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve