Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Smiješne optužbe Demokrata

Poručio je da se posebno razumije da ugostitelji trpe finansijske gubitke zbog zabrane rada usljed opasnosti od virusa i istakao da su u skladu s tim već realizoavana dva paketa pomoći, u kojima je 65 hiljada zaposlenih dobilo subvencije kroz program za 15 hiljada preduzeća za šta je bilo potrebno 33 miliona eura.

Iz DPS Pljevlja saopštili su daje bilo očekivano “da se jave vječiti demagozi, koristeći epidemiološku situaciju za pokušaj ubiranja sitnih političkih poena”.

foto DPS

Odbornik DPS-a u SO Pljevlja Dušan Knežević reagovao je na tvrdnje Demokrata da DPS želi da iz političke osvete uguši i uništi ugostitelje u Pljevljima.

“Pripisivati DPS-u da se obračunava sa pljevaljskim ugostitetljima predstavlja bestijalnost koja je svojstvena isključivo sitnim političkim profiterima. Za razliku od njih kojima nije stalo do ozbiljne razmjene argumenatacije, neophodno je podsjetiti javnost da se mjere NKT sprovode u skladu sa mišljenjem ljekarske struke, koja se mjesecima bori sa virusom COVID-19 kako bi se sačuvalo zdravlje svakog pojednica. Tako je produžena primjena mjere zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Opštini Pljevlja, kao i širom Crne Gore”, saopštio je Knežević.

Kako navodi, Vlada, kao i Opština Pljevlja, prepoznaje probleme s kojima se suočavaju privredni djelatnici tokom epidemije COVID-19.

Poručio je da se posebno razumije da ugostitelji trpe finansijske gubitke zbog zabrane rada usljed opasnosti od virusa i istakao da su u skladu s tim već realizoavana dva paketa pomoći, u kojima je 65 hiljada zaposlenih dobilo subvencije kroz program za 15 hiljada preduzeća za šta je bilo potrebno 33 miliona eura.

“Sada je u finalnoj pripremi i treći paket koji će biti usmjeren i na ugostiteljsku djelatnost dok će se kroz mjere lokalne uprave dodatno pomoći svim ugroženim privrednicima. Pored toga vladajuća većina je na sjednici Skupštine opštine Pljevlja održanoj 15.06.2020. godine usvojila paket mjera usmjeren na lokalnu privredu i građane koji imaju izražene egzistencijalne probleme u iznosu od 530.000 eura. Tu je jasna razlika koja se postavlja između politike DPS-a koja na principima održivosti kreira ambijent kako bi se sa manje ekonomskih posledica izašlo iz postojeće situacije i politike koja paušalnim ocjenama i manipulacijama pokušava da zauzme javni prostor u susret parlamentarnim izborim”, naveo je Knežević.

Za njih je, kako je istakao, najveći prioritet zaštita zdravlja građana uz ozbiljan i odgovoran odnos prema ugroženim kategorijama stanovništva i očuvanja privredne aktivnosti od koje zavisi napredak Crne Gore.

“Svjesni smo da se mnogo lakše glasnuti iz komforne zone partijskih kancelarija umjesto doprinosa u institucijama sistema. Ali to pravi razliku između ozbiljne politike u koju građani imaju povjerenje i njihovog populizma izazvanog strahom koji proizvodi rapidno opadanje biračkog tijela koje inklinira DF-u i URA-i, a dijelom i DPS-u. Međutim, Demokrate se prave da to ne vide. Pljevljaci će im povjerovati taman toliko koliko je njima stalo do visine pazara pljevaljskih ugostitelja, što će najbolje razumjeti 30. avgusta”, zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve