Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Skandalozna poruka američke ambasadorke

Pozdravljajući osuđujuću presudu dvojici Rusa i devetoro Srba, Rajnke je, tvrdi Knežević, pozdravila i naredbu o proširenju istrage u kojoj su osumnjičeni agenti FBI- a i CIA za pokušaj državnog udara

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, uputio je otvoreno pismo ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, gdje joj zamjera što je čestitala crnogorskoj vlasti na osuđujućoj presudi.

“Gospođo Rajnke, čestitajući braći Đukanović na osuđujućoj presudi liderima DF- a, Srbima i Rusima, Vi ste ustvari podržali optužnicu u kojoj se najmanje petorica državljana SAD optužuju da su sa dvojicom agenata GRU- a učestvovali u pokušaju državnog udara kako bi spriječili učlanjenje Crne Gore u NATO. Podsjetiću Vas da se radi o sljedećim licima: Džozef Asad (agent CIA), Ladislao Karbalosa (agent FBI), Skot Rivas (agent FBI), Horhe Mijar (agent FBI), Džon Džozef di Paolo (agent CIA), koji su naredbom o proširenju istrage osumnjičeni da su sarađivali sa predstavnicima ruskih tajnih službi i bili zaduženi da izvrše ekstrakciju i evakuaciju sad već prvostepeno osuđenih lidera DF-a”, kazao je Knežević.

On pita Rajnke da li njena čestitka znači da su iste ove ruske službe dvadeset dana kasnije izvršile državni udar i u SAD na način što su omogućile pobjedu Donaldu Trampu.

“Ako tome dodam činjenicu da je jedino DF-u pozdravio pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima, a kolega Medojević bio na njegovoj inauguraciji, onda dolazimo do zaključka, da ste Vi nedavnom čestitkom ustvari potvrdili miješanje Rusije i u izbore u SAD”, naveo je Knežević

Pozdravljajući osuđujuću presudu dvojici Rusa i devetoro Srba, Rajnke je, tvrdi Knežević, pozdravila i naredbu o proširenju istrage u kojoj su osumnjičeni agenti FBI- a i CIA za pokušaj državnog udara.

“Moja je dužnost bila da Vas upozorim na skandal koji ste priredili svojoj državi, a što se mene tiče, osjećam nemjerljivo zadovoljstvo zbog Vaše čestitke, jer ste Vi ustvari optužili Vašeg predsjednika da je izabran uz pomoć ruskog uticaja, iako sve nezavisne istrage u Vašoj državi tvrde drugačije”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, ovim presudama presuđeno je i Petom amandmanu američkog Ustava, jer su tužilaštvo i sud utvrdili da je pozivanje na Peti amandman priznanje krivičnog djela.

“Tako ste indirektno učestvovali u ponižavanju prvog Ustava u svijetu donesenog na Ustavotvornoj Skupštini 17. septembra 1787. godine u Filadelfiji.  Bez obzira što mislili o meni, moja je dužnost da branim principe zakonitosti i demokratije i u Vašoj zemlji, jer vjerovali ili ne, ja izuzetno volim američki narod, američku književnost, istoriju,  kulturu, a imam i određene simpatije prema politici predsjednika Trampa. Znam da sad nije trenutak da Vam pišem o Vitmenu, Belou, Fokneru, Frostu, Louelu, Dikinson, Singeru,Masterzu, Krejnu….već ću Vam još jednom ponoviti imena Džozefa Asada ( agent CIA), Ladislao Karbalose ( agent FBI), Skota Rivasa ( agent FBI), Horhe Mijara ( agent FBI) i Džon Džozefa di Paola ( agent CIA) čiju ste krivicu pozdravili u ime SAD. A ako odlučite da brojite, doći ćete do podatka da u pokušaju terorizma na dan izbora u Crnoj Gori ima više američkih nego ruskih državljana”, zaključio je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve