Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Sjutra neće biti suđenja; Mandić: Sudsko vijeće treba da prekine sudski proces

Advokati lidera DF-a, kako tvrde Andrija Mandić i Milan Knežević posjeduju video snimake, na kojima navodno svjedok saradnik Saša Sinđelić u opuštenoj atmosferi sa prijateljima, objašnjava na koji način je “učestvovao u montiranju državnog udara”.

Ti snimci, kako su saopštili na vanrednoj pres konferenciji predstavljaju “krunski dokaz koji ruši optužnicu”.

„Vidjeli ste da je sudsko vijeće na svaki način pokušalo da zaustavi izvođenje dokaza i njihovo uvrštavanje u postupak. Svjedok saradnik na čijem svjedočenju u Višem sudu se bazirala čitava optužnica, na ova dva snimka priznaje da je bio mučen u spuškom zatvoru i da je bio priunuđen da da svjedočki iskaz. Sudija Mugoša pozivajući se na ZKP pokušava da stvori privid da je vrlo važno da prvo čujemo završne riječi. Da je pustila ova dva snimka ne bi došlo do završne riječi, nego do odbacivanja optužnice i bila bi utvrđena hijerarhijska odgovornost”, kazao je Knežević.

Sa presa je poručeno i da sjutra neće biti održan najavljeni pretres, koji je zakazan za devet sati.

“Mogu vam reći da sjutra neće biti suđenja, dovoljno smo vam otkrili”, kazao je Knežević.

Andrija Mandić iz DF-a kazao je da sve od početka ukazuje da je posrijedi obična montaža, te da sudsko vijeće treba istog momenta prekine s tim sudskim procesom.

„Uradićemo sve što je u našoj moći da ovi dokazi budu sastavni dio sudskog dokaza i da se o njima raspravljaju u međunarodnim krugovima. Ovi ključni dokazi daju svima oslobađajuće presude”, kazao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve