Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević razgovarao sa članom komunističke partije

U otvorenom i prijateljskom razgovoru lider DNP- a je upoznao svog gosta sa predstojećim aktivnostima DF- a sa posebnim osvrtom na najavljenu inicijativu dopuna i izmjena Ustava

Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević danas je razgovarao sa Vladislavom Vukovićem članom Predsjedništva Jugoslovenske komunističke partije.

Vladislav Vuković, Milan Knežević

U otvorenom i prijateljskom razgovoru lider DNP- a je upoznao svog gosta sa predstojećim aktivnostima DF- a sa posebnim osvrtom na najavljenu inicijativu dopuna i izmjena Ustava.

Podsjećajući na institucionalno neizdrživ položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, Knežević je apostrofirao pozicioniranje srpskog jezika kao službenog u Ustavu, procentualnu zastupljenost srpskog naroda u crnogorskim institucijama, izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima, ali i neophodnost ozbiljnih korekcija Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je planirano oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Predsjednik DNP-a je dodao da će najavljena inicijativa DF- a biti usmjerena i na oblast pravosuđa.

Posebno u dijelu vraćanja nadležnosti Skupštini koja bi birala predsjednika Vrhovnog suda, sve sudije, ali i specijalnog državnog tužioca kojeg bi predložio VDT, jer je nakon svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru, i sramne presude u slučaju poznatom kao državni udar, više nego jasno da se radi o korumpiranom i od režima zavisnom tužilaštvu.

Vladislav Vuković je u ime JKPCG iskazao punu podršku inicijativi za ustavne dopune i promjene, naglasivši da u njihovim kongresnim dokumentima postoje jasne formulacije koje u potpunosti korespondiraju sa stavovima DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve