Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: “Priprema se progon i pogrom srpskog naroda u Crnoj Gori”

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević reagovao je na današnji intervju dramskog pisca i univerzitetskog profesora Stevana Koprivice

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević reagovao je na današnji intervju dramskog pisca i univerzitetskog profesora Stevana Koprivice, i ocijenio da je on srbofočni, i tvrdi da predstavlja klasični obrazac za progon Srba u Crnoj Gori.

Milan Knežević

Reagovanje Milana Kneževića prenosimo u cjelosti:

Današnji srbofobični intervju Stevana Koprivice redovnog odborničkog kandidata DPS-a za Herceg Novi, predstavlja klasični obrazac pripreme za progon i pogrom srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovaj režimski apanažlija, grantoprež i srebroljubac, sa žiro računom usidrenim u Beogradu, a sekulodrljićevskim jarbolom u Crnoj Gori, izbljuvao je sav svoj jed dukljanizma i fanatizma na kojem bi mu pozavidjeli i ideolozi teorije rase i tla. Očigledno rezigniran što njegove dramaturške tlapnje ove godine nisu naišle na režimsko euro izvorište, Stevan Koprivica je odlučio da se svojom stilizovanom pljuvačinom pokuša kandidovati kod Morskog dobra, ne bi li do kraja ljeta, dobio makar dio neke plaže, gdje će do zalaska sunca izvoditi skečeve o Crnogorcima u Beogradu.

Ne skrivajući mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, državnoj zastavi Republike Srbije, tradicionalnim pjesmama iz Prvog svjetskog rata, i u konačnom Srbima u Herceg Novom, ovaj Đukanovićev zabavljač na dvoru je tvrdnjom, da posle onog veličanstvenog događaja na Kanli kuli, iza Srba ostaju samo fekalije, zaslužio krivičnu prijavu i trajnu zabranu boravka u ovom gradu. Ovoj piskaralskoj klapoćesini ni jednom nije zasmetalo što se Ulcinj pretvorio u Prištinu na moru, što ratni zločinac Ramuš Haradinaj ulazi u Crnu Goru sa obilježjima UČK-a, što izdajnička vlada Crne Gore u Kninu proslavlja pogrom 300 hiljada Srba, što nam učenice u osnovnim školama za Dan državnosti Turske izvode trbušne plesove kao da su u haremu, što medresa u Milješu nosi ime Mehmeda II Osvajača koji je pokorio Crnu Goru, što inicijativa o proglašenju Sandžaka kao prekogranične regije postaje državna strategija.

Ali mu smeta pjesma “Tamo daleko” izmučenih srpskih vojnika i naroda koji su na Krfu sanjali o povratku u otadžbinu, nakon što je Srbija izgubila trećinu ukupnog stanovništva ili 60% muške populacije u Prvom svetskom ratu. I sad se našao nekakav Stevan Koprivica da “intelektualno” urinira po civilizacijskoj žrtvi srpskog naroda, misleći da su njegovi fašistički stavovi mirotočivi. Očekujem da će nadležne institucije u Republici Srbiji reagovati adekvatno na ovaj vodopad mržnje Stevana Koprivice, i ne samo da će mu zabraniti bilo kakav rad u državi koju je pokušao oskrnaviti svojim svilenim primitivizmom, već da će ga proglasiti personom non grata i protjerati iz države. U trenutku kad se vodi najstrašnija institucionalna hajka protiv svega srpskog u Crnoj Gori, Srbija kroz pokazni primjer Stevana Koprivice treba da otpočne sa reciprocitetom i zaštiti svoje nacionalno dostojanstvo.

A za Stevana ne treba brinuti, raširenih ruku će ga dočekati u Tirani, Zagrebu, Skoplju i ostalim gradovima balkanske srbofobije.To je uostalom njegova davnašnja želja: da glumi Ovidija iz Banjana. Nazdravlje Ovidiju i na onom svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve