Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević Perišić: Ocjenom da smo polusvijet i nacisti, Kovačević najviše govori o sebi

Podsjećamo, iz Opštine Nikšić ranije je saopšteno da je koncert Sergeja Ćetkovića, koji je bio planiran za 13. jul, otkazan zbog, kako tvrde, uvreda i prijetnji koje je dobio na društvenim mrežama od crnogorskih nacista i polisvijeta

Sa indignacijom i prezirom odbijam kvalifikacije koje je i na “moj račun” saopštio predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, sakriven iza saopštenja Opštine, kazala je Tanja Knežević Perišić, nezavisna odbornica u SO Nikšić. Istakla je da ocjenom da su “polusvijet i nacisti” zato što “volimo i branimo svoje od pomahnitalih velikosrpskih osvajača”, Kovačević najviše govori o sebi.

Podsjećamo, iz Opštine Nikšić ranije je saopšteno da je koncert Sergeja Ćetkovića, koji je bio planiran za 13. jul, otkazan zbog, kako tvrde, uvreda i prijetnji koje je dobio na društvenim mrežama od crnogorskih nacista i polisvijeta.

“U svom pamfletu, Kovačević kaže da sam ja, zajedno sa grupom građana, dio “ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe”, koja je pokušala spriječiti gostovanje “najvećeg živog pjesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću”, ali se taj, za mene, mračni i opskurni lik, Udbaš, mrzitelj svega crnogorskog, “uspio odbraniti”, a u stvari zaštićen stotinama crnogorskih policajaca, ušuljati, kao sva šuga, u Nikšićko pozorište i to na sporednom ulazu, dok su ispred njega, policija u punoj ratnoj spremi, gurala dvije odbornice i malobrojne građane da slučajno ne uđu u javnu ustanovu koju finansira upravo gradska skupština”, rekla je Knežević Perišić.

Bećković je, ocjenjuje ona, oličenje velikosrpske asimilatorske misli u poslednjih 20 godina, čovjek koji u Srbiji živi tako što “vrijeđa i nipodaštava Crnu Goru, u svakom njenom segmentu”.

“On je “pjesnička narikača”, koju je tako nazvao Basara, koji samo mrtve “opjevava”, on je čovjek koji se ruga crnogorskom jeziku, iako mu gotovo sva Srbija mora prevoditi “Gorski vijenac” da bi shvatila o čem piše naš veliki Njegoš, on se ruga crnogorskoj istoriji, crnogorskoj misli-za njega je sve to srpsko, za njega je biti Crnogorac “krivično djelo”, kako je mlatio po srpskim medijima, za njega “nema crkve u Crnoj Gori u kojoj nijesu Stefan Nemanja i Sveti Sava”, iako je taj Nemanja sve popalio osim Kotora. On je čovjek koji potom priča kako “Crne Gore nema bez Kosova, jer je Kosovo nju stvorilo”, iako njegovi crkvenjački mislioci i tzv.elita sad idu dalje, prisvajajući Duklju i dragulje stare crnogorske istorije kao svoje, iako nas je onaj nepomenik “prikivao za most” zbog “prokletog popa Dukljanina””, smatra Knežević Perišić.

Kazala je da je upravo ona, na sjednici lokalnog parlamenta, najavila da zbog svega ovoga, posebno zbog, kako dodaje, riječi da je “Crna Gora umrla, a da se muče Crnogorci, koji će takođe umrijeti, no će prije toga i nju i sebe obrukati”, koje je “ovaj šovinista izgovorio, Matija Bećković neće mirno “besjediti” u Nikšiću, misleći na mirni, građanski protest zbog njegovog dolaska”.

Prema njenim riječima, ona je sa koleginicom Marković pozvala građane da dođu ispred Nikšićkog pozorišta u znak protesta zbog dolaska Bećkovića, “kao najvećeg mrzitelja Crne Gore”.

“Kovačević, ocjenom da smo zato “polusvijet, nacisti i ekstremisti”, zato što volimo i branimo svoje od pomahnitalih velikosrpskih osvajača, najviše govori o sebi. Retorika kojom se obraća građanima koji ne dijele njegova politička uvjerenja je sramna. Podržavanje politike koja hoće od Crne Gore, otimanjem baštine i istorije, da stvori drugu srpsku državu, je izdaja države u kojoj je rođen. “Rukovođenje” gradom čije građane, raznih nacionalnosti i vjerskih opredjeljenja, kvalifikuje kao “polusvijet”, ukoliko ne misle kao on i njegova partija, je još jedno raskrinkavanje te nakaradne politike, čiji je on reprezent.

Žaleći svojski što im Sergej Ćetković neće pjevati za 13. jul, taj slavni datum antifašizma, kojeg je namjeran da “otme”, mogu obećati da će biti pjesme i pokliča, onako iz srca “što ste na nas digli hajku””, zaključuje Knežević Perišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.07.2022-09:53 09:53

Šetajući juče gradom sretoh dva momka sa crvenim majicama i štrecnu me slabašno srce, viđi nacista i polusveta, slobodno šetaju gradom. Kao savjesni građanin dođoh na ideju da ispunim svoju građansku dužnost i da ih prijavim Srdanu Kosoviću, Filipu Adžiću, Dritanu Abazoviću , Jeleni Marović i Aleksi Bečiću. Okle im hrabrost da nose crvene majice i da svojim pećinskim nacionalizmom prepadaju mirne kosmopolitske četnike i popove srpske crkve, a pogotovo što štite kriminalce i visoki kriminal. U razmišljanjima proširi mi se spisak za prijavljivanje na šubaru i Jokovića. Vadim telefon kad primijetim da i ja nosim crvenu majicu. Što ima… Pročitaj više »