Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Odbor da raspravlja o akciji ANB-a

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević najavio je da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom akcije Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB)

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević najavio je da će zakazati sjednicu tog skupštinskog tijela povodom akcije Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Knežević je kazao da će na sjednici predložiti saslušanje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministara vanjskih poslova Ranka Krivokapića, odbrane Raška Konjevića, unutrašnjih poslova Filipa Adžića, vršioca dužnosti (v.d.) direktora ANB-a Save Kentere, v.d. vrhovnog državnog tužioca Maje Jovanović i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

On je naveo da planira da zakaže sjednicu Odbora povodom “nedavnog hapšenja crnogorskih državljana, među kojima je jedan visoki funkcioner Ministarstva vanjskih poslova, zabrane ulaska ambasadora Srbije u Crnu Goru i još 28 stranih državljana, protjerivanja ruskih diplomata”.

“Uz konfuzne i kontroverzne informacije koje dolaze od zvaničnih organa Vlade i SDT-a, uz naglašeni narativ da je ugrožena bezbjednost države, planiram da zakažem sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu”, naveo je Knežević u saopštenju.

Knežević je istakao da, imajući u vidu učestale zloupotrebe službenog položaja, onih koji bi trebalo da sprovode, ali i štite Ustav i zakone Crne Gore, smatra za svoju dužnost da se zakazivanjem sjednice Odbora dobiju informacije o navedenim slučajevima.

Kako je kazao, bez namjere da sa pozicije predsjednika Odbora saopštava političke stavove, dok ne obave kontrolno saslušanje, ipak mora primijetiti da toliko “nelogičnosti koje saopštavaju predstavnici državnih organa, najbolje govori o tome da su za rasulo u bezbjednosnom sektoru upravo najodgovorniji oni koji upravljaju njime.”

“I da je njihov najveći bezbjednosni uspjeh što se dosad nisu poubijali na sjednicama Vlade”, dodao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ADMIR
01.10.2022-12:33 12:33

Kneze vise vas ni POPOVI  sa kojima ste setali nemogu spasit  PREVARANTI  PUTINOVI-VUCICEVI moras zaboravit -na -POPOVI-TOPOVI-LOPOVI nema vise ugrozavanja CG  !Vi iz DEMOKRATA I DF -ORGANIZUJTE SE I KOMPLET KOD BRATA KADIROVA U VOJSKU DA VAM ON DA CINOVE KAKO RUSIJI DA POMOGNETE DO POBJEDE !! Vas USA-EU ne priznaje u CG ka da ste VISI RUSI OD RUSA!

RIR
01.10.2022-12:53 12:53

…ovo Pipunovo treba shvatiti kao nešto eto da preduzme da vide GAZDE koje ga plaćaju da on tu nesto prijeti ,ne slaže se —obična prdnjava…sve vec viđeno proćerivanje ruskih špijuna u dosta država …a to sa Božovicem ,Pipun/gosp./ daje do znanja da NA funkciju Predsjednika Odbora za bezbijednost je slučajno i da nije za tu funkciju… /možda u SRB bolje bi mu pristajala da postavlja ovakva pitanja /

Ha20
01.10.2022-14:10 14:10
Reply to  RIR

Podrzavam svaku rijec koju ste napisali ::)) Prijatan vikend zelim vama i svim ljudima dobre volje……………

Mesje
01.10.2022-13:03 13:03

E kad di ti presednik najvaznijeg odbora,gje su najvece drzavne tajne.Potoni zemoljo,a nasoj drzavi pomogni…….

Ha20
01.10.2022-14:06 14:06
Reply to  Mesje

Svaka vam cast na komentaru :::))))

Mesje
01.10.2022-20:03 20:03
Reply to  Ha20

E iskreno hvala brate i prijatelju.Pa ni u zgvineji bisao nema,oni kojima jos nije zavrseno sudjenje za drzavni udar ,budu na celu bezbjedonosnog odbora.Nrcuveno…….

Ha20
01.10.2022-14:05 14:05

Pipune, jesi li poceo da planiras posjetu prdari koja te sigurno ceka prije ili poslije a to je samo pitanje vremena po mom misljenju.

Rukfaš
01.10.2022-14:13 14:13

Samo Pipune da bi znao. Da se ne zamaraš. O tome ti kudravi Vučić NEMA POJMA. Ne zovi ni Adžića ni Maju ni Novovića. Ni oni ti ništa ne znaju koliko znaš li ti. Sve znaju Raško, Ranko i Savo. Ali ti oni neće NIŠTA reći. Samo će ti poslati na vrata specijalce kada dođeš na red.