Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Nacionalna bezbjednost države prilično ugrožena

On je to rekao nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj se razgovaralo o navodnim vezama lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom

Nacionalna bezbjednost Crne Gore prilično je ugrožena, kazao je predsjednik Skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

On je to rekao nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj se razgovaralo o navodnim vezama lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom.

Knežević je novinarima kazao da je na sjednici Vijeća pročitano pismo Do Kvona koje je uputio premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

„U tom pismu objašnjava prirodu svojih odnosa sa (Milojkom) Spajićem i ono što je meni mnogo važnije jeste da sam bio u pravu – da postoje određeni laptopovi i telefoni, a oni se nalaze kod Suzane Mugoše“, rekao je Knežević.

On je naveo da je sada Mugoša adresa za dalje postupanje za to što je pohranjeno u laptopovima Do Kvona.

„Aktivnost Do Kvona je bila i regionalna, a čini mi se i bjelosvjetska. Bolje nam je bilo da je došao ISIL u Crnu Goru, nego ova kriptozajednica“, rekao je Knežević.

Kako je kazao, to što su čuli na Vijeću može se čuti u svakoj kafani u Podgorici.

„Mislim da je nacionalna bezbjednost države prilično ugrožena. Tužilac je dobio pismo juče, a da li će biti određenih radnji to je pitanje za Novovića. Ja bih saslušao Kvona i Spajića nakon izbora, ne bih to radio prije izbora“, kazao je Knežević.

On je ocijenio da se moraju sprovesti određene radnje i da se mora otvoriti taj lap top.

“Mnogo mi je važnije ko je sve iz kripto zajednice u Crnoj Gori, ko je sve iz te zajednice finansirao političke subjekte. Zaključak je da se ovo pitanje uputi predsjedniku države Jakovu Milatoviću”, naveo je Knežević.

On je naveo da je Kvon imao pasoše nekoliko država.

“Ovo pitanje se aktuelizovalo nakon što je advokat Kvona uputio pismo. To još jednom demantuje napade od Pokreta Evropa sad da koalicija ZBCG ima ikakve veze sa ovom aferom”, rekao je Knežević.

Upitan da li ovo predstavlja zloupotrebu institucije u predizborne svrhe, Knežević je kazao da zato misli da bi trebalo raditi nakon izbora oko tog slučaja.

On je upitao da li je zloupotreba hapšenje predsjednika opštine Budva Mila Božovića.

Knežević je kazao da u pismu postoje određeni navodi oko finansiranja kampanje.
“Abazović neka procijeni da li će vam otkriti neke navode iz tog pisma”, kazao je Knežević.

IzvorMina

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxxl
07.06.2023-14:10 14:10

Nevjerovatno sta rade i sa cim se sve bave potroseni i nesposobni politicari i dzabalebarosi tipa brata abaza, pipuna i medojevica da bi napakovali i ocrnili politicku konkurenciju protiv koje nemaju sanse ! Spremni su i na sukobe i rat samo da ostanu u sedlu i nastave da zive lijepo na grbaci naroda, smisljajuci gadluke

Piksi
07.06.2023-14:47 14:47

Pa kad ste ti i Koljenica na slobodi.