Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Milan Roćen je glavni ruski čovjek

On je podsjetio da je Roćen čovjek koji je doveo Sekulovića u Ministarstvo vanjskih poslova

Ako je koga trebalo odmah da uhapsite, to je Milan Roćen on je glavni ruski čovjek u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević na sjednici tog tijela na kojoj se raspravlja o malignom uticaju Rusije i aktivnostima ANB po tom pitanju.

-To je čovjek za koga je čitava Crna Gora čula i kako razgovara sa Deripaskom i kako razgovara s Mugošom i kako se dogovara prodaja Kombinata aluminijuma. I kako se on i Mugoša dogovaraju kako da prave fiktivne fakture i oštetili Ruse. To je čovjek koji moli Olega Deripasku da lobira u Stejt departmentu pošto je Evropska unija protiv referenduma i spreman je da pravi različite koncesije samo da bi Rusija preko Stejt departmenta i Oleg Deripaska preko svojih veza obezbijedio održavanje referenduma. To smo sve čuli u telefonskim razgovorima – rekao je Knežević.

On je podsjetio da je Roćen “čovjek koji je doveo ovog Sekulovića” u Ministarstvo vanjskih poslova.

-Da ne ulazimo u neke podatke koji su bili na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Od kada vi imate ta saznanja o djelovanju ruske obavještajne službe – pitao je poslanik DF bivšeg direktora ANB Sava Kenteru.

Ime Milana Roćena u kontekstu priče o ruskom malignom uticaju pomenuo je i premijer Dritan Abazović.

-Kada govore odnosno brane ruski uticaj DPS i njegovi partneri oni treba da se sjete jedne osobe – Milana Roćena. Kada pričate o ruskom uticaju i kda drugima pokušavate da natovarite ruski uticaj na leđa, da neko radi za ruske interese, da je neko eksponent sjetite se toga imena i prezimena. Ja sam samo rekao da se sjetite tog imena i prezimena ko za koga radi ispostaviće vrijeme – saopštio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve