Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Jučerašnjom presudom je presuđen Ustavni sud; Radulović: Bolje sa nepravdom, nego živjeti u nečemu što je iluzija i apsurd

''Zagovaram da u tužilaštvu i policiji mora se izvesti veting postupak. On može bit i podržan od Evropske komisije. Da li ćemo doći do nezavisnih pravosudnih organa, mi ćemo participirati za to. Bolje sa nepravdom i selektivnom pravdom, nego živjeti u nečemu što je iluzija i apsurd'', rekao je Radulović

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da jučerašnjom “ustavnom presudom” je presuđen Ustavni sud.

“Ova najveća sudska instanca ne postoji. Smatramo da treba tamo otvoriti vrtić, urološko ili ginekološko odjeljenje, da zgrada posluži svrsi”, istakao je on na pres konferenciji.

Sudija R.Ć., kaže Knežević, potvrdio je da duh bivše predsjednice vrhovnog suda Vesne Medenice i dalje lebdi.

“Jasno je da je sudija R.Ć. ignorišući odluku Ustavnog suda, potvrdio da je ostao jedan od piona iz šahovskih tabli Vesne Medenice iz kojih je postavljala sudije”, rekao je on.

Funkcionerka Demokratskog fronta Marina Jočić rekla je da ne vidi u presudi nikakvu misteriju.

“Progon se nastavlja, isti su akteri i mislim da je presuda najbolji dokaz da je stanje u pravosuđu katastrofalno. Ako ovako bude cijela država će se urušiti. Da Osnovni sud bude iznad Ustavnog, može samo ovdje”, rekla je Jočić.

Funkcioner DF-a, Milutin Đukanović kazao je svaka priča o institucijama u ovakvim okolnostima je, kako kaže, neozbiljna.

“Naš zadatak je da nastavimo borbu, moraju da se uspostave institucije. Došla je na red Vesna Mednica, Blažo Jovanić, doći će na red Boris Savić, Milivoje Katnić. Niko od ruke pravde neće pobjeći”, rekao je Đukanović.

Branko Radulović iz PzP-a rekao je da “neće dići glas ukoliko ne bude izmjene i dopune zakona o krivičnom postupku, zakona o sudstvu… na taj način da se može smijeniti svako ko ne bude dostojan svoje funkcije”.

“Zagovaram da u tužilaštvu i policiji mora se izvesti veting postupak. On može bit i podržan od Evropske komisije. Da li ćemo doći do nezavisnih pravosudnih organa, mi ćemo participirati za to. Bolje sa nepravdom i selektivnom pravdom, nego živjeti u nečemu što je iluzija i apsurd”, rekao je Radulović.

Ukoliko ne bude sve promijenjeno, kaže Radulović, neće participirati u nečemu “što predstavlja fingiranu laž”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zeković
02.06.2022-14:27 14:27

Neprijatelji Crne Gore iz cijelog Srpskog Sveta, pucajte u Crnu Goru. Ona i dalje stoj ispred vas kao nepremostiva moralna gromada. Neče ustuknuti pred neznalicama, nesojima, ookvarenjacima, društvenim parazitima, slugama okupatorske Srbije.

nenad_mne
02.06.2022-15:07 15:07

Raduloviću, da li to misliš na unapređenja djece, pa da se izjasniš?

nenad_mne
02.06.2022-15:12 15:12

Sa ovakvim poslanicima , otvoriti Skupštinu za turističke posjete, naravno sa staklenim pregradama, da ne bi ujedali posjetioce!