Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević i Vučinić: Abazović da pokaže odgovornost i prihvati stav većine

Kako su kazali, Knežević i Vučinić su se usaglasili da je trenutno stanje neodrživo, te da je napravljen veliki ustupak i samim tim što je Demokratski front prihvatio da razmotri koncept rekonstruisane stranačko-ekspertske Vlade

Danas su se susreli predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore (DNP) Milan Knežević, i predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić, kako bi razmotrili aktuelnu društveno-političku krizu, kao i dosadašnji tok razgovora parlamentarne većine sa premijerom na prevazilaženju iste, saopštili su iz DNP-a.

Kako su kazali, Knežević i Vučinić su se usaglasili da je trenutno stanje neodrživo, te da je napravljen veliki ustupak i samim tim što je Demokratski front prihvatio da razmotri koncept rekonstruisane stranačko-ekspertske Vlade.

“Lideri dviju partija su se usaglasili da nikakva personalna uslovljavanja, niti slični pokušaji iz prošle godine, neće biti prihvatljivi, jer je neophodno da ovu Vladu osnaže lideri političkih stranaka, koji to žele”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaju, da su apelujući na sve učesnike u razgovorima, Knežević i Vučinić posebno pozvali potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića, da pokaže odgovornost i prihvati stav trideset i osam poslanika parlamentarne većine.

“Lideri DNP CG i Radničke partije su se dogovorili da u narednom periodu prodube međupartijsku saradnju, kao i da u narednim razgovorima sa premijerom zajednički nastupaju štiteći interese građana koji su im dali podršku na avgustovskim izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve