Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević: Neću se kandidovati za gradonačelnika Podgorice, ako Zeti vrate što joj je pripadalo

Nisam pobjegao ni od jednog građanina Podgorice i Zete, ne komuniciram sa njima preko dronova, Skajeva, ostalih aplikacija... I Zećanin sam i Podgoričanin jer ih nikad nisam razdvajao - poručuje Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević rekao je da je Demokratska partija socijalista (DPS) izašla sa inicijativom da Gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine jer su u toj stranci svjesni izbornog fijaska u Zeti i Podgorici.

– Podsjećam da su u DPS-u i SNP-a i Pokret URA protivustavno i protivzakonito odlučili da odlože izbore u Podgorici i 10 drugih opština znajući kakvi će rezultati biti nakon brutalne izdaje koju su napravili ulazeći u koaliciju sa DPS-om. Prije nekoliko dana DPS je izašao sa stavom da je vrijeme da gradska opština Golubovci dobije status samostalne opštine. U pitanju je klasična politička računica DPS-a jer su svjesni fijaska u Zeti i Podgorici i na taj način pokušavaju da smanje razliku glasova od otprilike 4.000 – kazao je Knežević na konferenciji za medije.

Očekuje da DPS i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izađu sa stavom da samostalne opštine treba da postanu Masline, Zlatica, Tološi…

Knežević je rekao da će podržati ovu inicijativu ukoliko Zeti budu pripasane devet katastarskih parcela koje su joj pripadale do 1957. godine, a zakonom o Glavnog gradu 2005. godine je oduzeto 9.000 hektara zemlje.

– Devet katastarskih parcela obuhvataju industrijsku zonu oko KAP-a, aerodrom Golubovci, značajan dio Skadarskog jezera i Plantaža. Ukoliko budu prihvaćeni amandmani za ovih devet katastarkih opština to znači da će Zeti pripasti i dio Dajbaba i Zabjela – naglasio je Knežević.

Takođe, kako je rekao Knežević, neće dozvoliti da samostalna opština nosi naziv Golubovci, već Zeta.

– Golubovci su samo jedna od 21 mjesne zajednice na području ove teritorije – pojasnio je Knežević.

On je pozvao predstavnike SNP-a i URE da se izjasne da li će podržati samostalnu opštinu sa granicama koje DNP predlaže.

O kandidaturi za gradonačelnika

Knežević je rekao da se neće kandidovati za gradonačelnika Podgorice ukoliko Zeta dobije status samostalne opštine sa teritorijama koje su joj pripadale do 1957. godine i ukoliko se nakon izbora 23. oktobra usvoje izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

– Neću se kandidovati ako se naprave Izmjene i dopune zakona o teritorijalnom organizaciji na način da Zeta dobije ovih devet katastarskih opština, da dobije sve što joj pripada i da se to desi nakon 23. oktobra. Neka Zeti vrate sve što joj je oduzeto iz 1957. godine i neka taj Zakon bude donijet poslije 23. oktobra, neka eliminišu svih kalkulacija građane Zete i stave ih ponovo u prvi plan – rekao je Knežević.

On smatra da bi za njega, ukoliko se kandiduje za poziciju gradonačelnika Podgorice, glasao značajan broj dosadašnjih glasača Demokratske partije socijalista (DPS).

– Nisam najavio kandidaturu za gradonačelnika Podgorice, a već su DPS i njeni koalicioni partneri krenuli u akciju da me onemoguće da uopšte razmišljam o toj činjenici, jer znaju da bi mene značajan broj dosadašnjih glasača DPS-a glasalo – kazao je Knežević na današnjoj pres konferenciji na kojoj je govorio o inicijativi stranke Mila Đukanovića koja se tiče samostalnosti Opštine Zeta.

– Nisam pobjegao ni od jednog građanina Podgorice i Zete, ne komuniciram sa njima preko dronova, Skajeva, ostalih aplikacija… I Zećanin sam i Podgoričanin jer ih nikad nisam razdvajao – poručuje Knežević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cukoooavav
20.05.2022-16:34 16:34

Probaj koliko si vrijedan i nemoj da siris lazi da ces koji glas dobit od  nekog CRNOGORCA (DPS) -jedino ako je psihicki poremecenik pa da te glasa a- svaki zna sta nam moislite- – da nijesmo narod -Titova JAJA  ITD ITD ITD   i sta ste govana- uvreda prosuli po nama da ni pas nebi izasra !!!