Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Knežević čestitao Putinu Dan pobjede

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je danas predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu 75. godišnjicu pobjede nad fašizmom

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je danas predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu 75. godišnjicu pobjede nad fašizmom.

Milan Knežević

Kako ističu u DNP-u, kao predsjednik te stranke i član Predsjedništva DF-a Knežević u čestitki upućuje pozdrave ruskom predsjedniku, naglašavajući značaj te zemlje u pobjedi nad fašizmom i fašističkom ideologijom, kao globalnim svjetskim zlom XX vijeka nad miroljubivim čovječanstvom.

“Želim naglasiti da je slobodoljubiva Rusija u godinama Drugog svjetskog rata dala svoj nesagledivi doprinos u rušenju fašizma, pri čemu je miroljubivi ruski narod tokom ratnih dešavanja pretrpio ogromne žrtve i razaranja svoje domovine. Ali, bez obzira na sve to, ruske crvene zastave su se svečano vijorile 9. maja 1945. godine označavajući i konačnu pobjedu nad fašizmom”, naveo je Knežević.

Kako je dodao, danas Rusija predstavlja snažan garant mirne koegzistencije i progresa čovječanstva, imajući funkciju moćnog balansa u savremenom bipolarnom svijetu.

“Želim naglasiti i da bilo kakvi pokušaji revizije istorije i velike pobjede ruskog i sovjetskog naroda, kao što su rušenja spomenika crvenoarmejaca i ruskih generala u nekim zemljama, a koji su pali u boju oslobađajući teritorije i tih zemalja, ne mogu promijeniti istorijsku činjenicu da je ruska armija donijela slobodu i drugim narodima na svom trijumfalnom pohodu na Berlin. Živio crnogorski i ruski narod, živjele Crna Gora i Rusija! Srećan Dan pobjede”, naveo je Knežević u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve