Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Berane će zahvaljujući istrajnoj i odgovornoj politici SNP-a imati prvi CITES centar u Crnoj Gori

Ona je istakla da je, ideja o izgradnji prvog CITES centra, prije par godina, krenula je iz Berana, kada je Socijalistička narodna partija (SNP) bila nosilac lokalne vlasti

U okviru zoološkog vrta u Beranama, gradiće se i CITES centar kao mjesto predviđeno za trenutno držanje i brigu o napuštenim, bolesnim i povrijeđenim životinjama, koje nijesu u stanju da opstanu u divljini, kao i životinja koje su konfiskovane usled nelegalnog držanja u zarobljeništvu, nelegalne trgovine, uvoza, izvoza ili drugih razloga utvrđenim zakonom, saopštila je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe“, Jasna Knežević.

Ona je istakla da je, ideja o izgradnji prvog CITES centra, prije par godina, krenula je iz Berana, kada je Socijalistička narodna partija (SNP) bila nosilac lokalne vlasti.

“Krenulo se sa izradom projekta, ali kako se naišlo na veliki otpor i opstrukcije tadašnje državne vlasti, sa istim se pauziralo. Socijalistička narodna partija, kao i sve do sada, ne daje predizborna, neutemeljena i olaka obećanja, već svakoj ideji ili problemu prilazi sa namjerom da istraje u njihovom rješavanju na dobrobit, isključivo, građana Crne Gore, takav je slučaj sa ovim projektom”, kazala je Knežević.

Takođe, kako je dodale, nakon stupanja Socijalističke narodne partije (SNP) na državnu vlast, projekat je ugledao svjetlos dana: raspisan je konkurs za idejno urbanističko rješenje, a prije par dana objavljeni su rezultati Međunarodnog konkursa za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Centra za prihvat životinja sa CITES liste i ZOO-vrta sa pripadajućom kontakt zonom u Beranama.

“Za samo nekoliko mjeseci, zahvaljujući istrajnosti i želji da od Berana i Crne Gore napravimo ljepše mjesto za život, a samim tim da vodimo računa o zaštiti životne sredine, Berane će dobiti ZOO vrt sa CITES centrom, prvim u Crnoj Gori”, istakla je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe”.

Prema njenim riječima, prenošenjem i primjenom pravne tekovine EU u oblasti životna sredina i klimatske promjene doprinosi se očuvanju i unapređenju stanja ključnih prirodnih resursa i direktno utiče na zdravlje i kvalitet života građana, kojim Socijalistička narodna partija (SNP), pored naših tradicijonalnih vrijednosti, teži.

“Crna Gora u okviru evropskih integracija i potpisnica relevantnih međunarodnih propisa iz oblasti zaštite prirode. Jedna od obaveza na tom putu je i sprovođenje CITES Konvencije”, navodi Knežević.

Kao ozbiljna, grašanska partija, koja ispunjava obećano, oporučuje, istrjaćemo u tome da Berane dobije obećani zoološki vrt sa pomenutim centrom, jer je to od izuzetnog značaja kako za Berane i turistički razvoj istog, tako i za realizaciju obaveza u okviru Poglavlja 27 kojim doprinosimo kvalitetu vazduha, vode, adekvatnom sistemu upravljanja otpadom i otpadnim vodama, zaštiti biljnog i životiljskog svijeta, upravljanju zaštitom i spašavanjem u vanrednim situacijama i sanacijom posljedica u vanrednim situacijama, I sl.

“Ponosni smo na sve to, što smo do sada korisno i lijepo napravili i stvorili za svoju zajednicu, grad i državu, za svoje sugrađane i građane, za sve nas kojima je stalo da živimo u uređenoj i ekonomski stabilnoj zemlji. I zato 11. Juna neka vaš izbor bude lak -broj 4, za ekološku Crnu Goru, za naša prirodna I kulturna bogadstva, za našu tradiciju, za naš put ka Evropskoj uniji, za građane, za TEBE”, zaključila je kandidatkinja za poslanicu SNP-Demos „Za tebe”, Jasna Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve