Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Asad nije predmet nikakvih istražnih radnji

Poslanik DF Milan Knežević tvrdi da se u Skupštini namjerno odugovlači rasprava, kako bi Milivoje Katnić opet bio izabran na poziciju glavnog specijalnog tužioca. On je dodao i da će do 23. juna Apelacionom vijeću koje treba da odlučuje o žalbama za postupak pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora, dostaviti dokaz o zloupotrebi Tužilaštva u borbi protiv DF-a

Poslanik DF Milan Knežević tvrdi da se u Skupštini namjerno odugovlači rasprava, kako bi Milivoje Katnić opet bio izabran na poziciju glavnog specijalnog tužioca. On je dodao i da će do 23. juna Apelacionom vijeću koje treba da odlučuje o žalbama za postupak pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora, dostaviti dokaz o zloupotrebi Tužilaštva u borbi protiv DF-a.

Milan Knežević i Nebojša Medojević

”Niko u državi Crnoj Gori od istaknutih pravnika i dokazanih tužilaca nije bio spreman da izađe na biljeg bajramskom tajnovidcu i čovjeku koji je spasio najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore i zato s pravom smatramo da se ovih dana namjerno oteže rasprava u Skupštini Crne Gore kako bi Ivica Stanković tužilačkom Savjetu odmah predložio Milivoja Katnića i on bio izabran i tek tada da se pojavi u Skupštini da obrazlaže predlog o izboru Lidije Vukčević za kandidata za VDT-a”, kazao je Knežević.

Knežević smatra da ova, kako kategoriše ”farsa”, najbolje oslikava izvještaj Fridom hausa i kako dodaje ”zloupotrebu tužilaštva za potrebe DPS-a”

“Kao jedan od dokaza, a tiče se zloupotrebe tužilaštva u obračunu protiv DF-a jeste i dopis Interpola tj. odgovor na crvenu interpolovu potjernicu za Asadom koju je raspisao Katnić. U ovom odgovoru se jasno navodi da Asad nije predmet nikakvih istražnih radnji niti provjera”, saopštio je Knežević.

Takođe, istražni sudija Miroslav Bašović je jednom od osumnjičenih Frigu odredio pritvor”, rekao je Knežević.

Optužio je potom Milivoja Katnića za zloupotrebu službenog položaja.

“Međutim Frig uz sve garancije koje je poslao Pažin, u januaru dolazi u CG biva saslušan i ne biva sproveden u Spuž po naredbi istog sudije. To znači da je Katnić brutalno zloupotrijebio položaj koristeći crvene interpolove potjernice za sprovođenje sramnih kriminalnih suđenja, naveo je Knežević.

“Ovo su samo neki od dokaza, zbog čega Katnić ne bi trebalo da bude ponovo izabran, ali kao što vidite niko nije smio da se kandiduje, a Ivica Stanković evo već neko vrijeme se nalazi u ping pong stanju i ne želi da obrazloži predlog za izbor Lidije Vukčević kao tužioca, kako bi u posljednji čas, Stanković koji se nalazi u vd stanju, predložio Katnića za ponovni izbor”, rekao je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve