Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Klus: O budućnosti Crne Gore da odlučuju samo Crnogorci

''Smatram da o budućnosti Crne Gore moraju da odlučuju samo Crnogorci, niko drugi. To je ono što naši prijatelji iz regiona treba da čuju i ovdje sam da pričam o tome veoma jasno'', rekao je Klus

O budućnosti Crne Gore bi trebalo da odlučuju samo Crnogorci, i niko drugi, poručio je u intervjuu za Televiziju Crne Gore (TVCG) državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova slovačke Martin Klus.

“Ako imamo neke probleme moramo biti veoma iskreni i glasniji prema zemljama koje se miješaju, jer to nije u skladu sa međunarodnim zakonom. Smatram da o budućnosti Crne Gore moraju da odlučuju samo Crnogorci, niko drugi. To je ono što naši prijatelji iz regiona treba da čuju i ovdje sam da pričam o tome veoma jasno”, rekao je Klus.

On je poručio i da ne može da zamisli mirne odnose i stabilizaciju Zapadnog Balkana bez Evropske unije (EU).

“Zato zemlje članice EU moraju da se vrate korijenima i da pričamo o tome kako da se stabilizuje region kroz, na primjer, pregovarački proces i o perspektivi procesa proširenja. Zato vjerujem da se moramo vratiti toj ideji i da razgovaramo sa svakom zemljom pojedinačno u ovom regionu, uključuju i Istočni Balkan, gdje na primjer bilateralni problemi nijesu dio evropskog integracijskog procesa”, rekao je Klus.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
21.07.2021-22:02 22:02

Postovani gospodine, posaljite tu poruku na pravu adresu pa ce vas onda neko razumjeti i postovati vase misljenje. Dok to ne uradis na pravi nacin to ce biti mlcenje prazne sleme kao i do sada. Hvala na paznji.