Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Klub poslanika DPS: Spajić ruši evropski put iz koristoljublja i zbog opstanka na funkciji premijera

Spajić je, kako su naveli, spreman da izdrži ponižavajući status političkog taoca Mandića i Kneževića, i da rizikuje da pokvari odnose sa Evropskom unijom i Hrvatskom, samo da ne bude prinuđen da ide na izbore

Izjava Milojka Spajića za Politico da je Rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen štetna za Crnu Goru, ali da je uprkos tome glasao za njeno usvajanje u Skupštini Crne Gore, samo je jedan od niza dokaza da su on i njegov PES svjesni šta rade, ali to čine iz koristoljublja, tačnije zbog svojih fotelja, ocijenili su u Klubu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Spajić je, kako su naveli, spreman da izdrži ponižavajući status političkog taoca Mandića i Kneževića, i da rizikuje da pokvari odnose sa Evropskom unijom i Hrvatskom, samo da ne bude prinuđen da ide na izbore.

“Cijena je zaustavljanje evropskog puta Crne Gore i formiranje antizapadne desničarske vlade. Iako se u kuloarima Brisela i Vašingtona već pravda da je morao da povuče potez za koji je znao da je loš za Crnu Goru, ne bi li sačuvao svoju vladu, Spajić grabi ka tituli potrošenog političara kojeg se za par godina niko neće sjećati. Želimo da vjerujemo da, ipak, i u PES-u ima ljudi koji su svjesni da je cijena njihovog ostanka na vlasti u koaliciji sa nacionalistima previsoka”, dodaju u saopštenju.

Ističu da nema te fotelje koja je vrijedna rušenja evropskog sna 80 odsto građana Crne Gore.

“Ukoliko pak, PES nastavi što je započeo, biće zapamćeni kao stranka sa najkraćim vremenom raspada”, zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve