Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub poslanika DPS: Manipulacija izvještajem DRI, spinovanje u službi aktuelne vlasti

Zarad prikaza činjeničkog stanja i istine, a razotkrivanja spinovanih izmišljotina, iznijećemo faktičke i nepobitne podatke iz Ministarstva odbrane u vrijeme kada je ministar bio Predrag Bošković, a koje u potpunosti opovrgavaju današnje zlonamjerne tvrdnje Vijesti

Klub poslanika Demokratska partije socijalista oglasio se saopštenjem za javnost.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Istim entuzijazmom kojim provladin propagandni medij „Vijesti“ uljepšava i fingira činjenično stanje u vezi sa mučnim raspadom aktuelne Vlade, sa druge strane, za potrebe svoje političke agende, pokuša od onih koji su radili časno i pošteno i u skladu sa zakonom – napraviti kriminalce. Današnji selektivni pristup pozitivnom izvještaju DRI o radu Ministarstva odbrane iz 2020, i vađenje iz konteksta djelova tog dokumenta, predstavlja upravo dio tih aktivnosti, koje naravno, ne spadaju u domen izvještavanja već politikantskog spinovanja. Jasno je da je to medijska i logistička podrška ministarki Injac, da se obračunava sa prethodnim ministrom Predragom Boškovićem, jer joj se učinilo da je to najlakši način da se njena nepočinstva u MO zamaskiraju.

Zarad prikaza činjeničkog stanja i istine, a razotkrivanja spinovanih izmišljotina, iznijećemo faktičke i nepobitne podatke iz Ministarstva odbrane u vrijeme kada je ministar bio Predrag Bošković, a koje u potpunosti opovrgavaju današnje zlonamjerne tvrdnje Vijesti.

Tokom 2020. godine shodno zaključenom ugovoru za hotelsko-ugostiteljske usluge vršila su se plaćanja prema dostavljenoj dokumentaciji, kontrolisanoj od strane određenih zaposlenih, a shodno ugovoru, za potrebe stranih delegacija, održavanje seminara, organizovanje samita, sastanaka, smještaja i sličnih potreba Ministarstva odbrane. Ministarstvo je sve te svoje obaveze izmirivalo shodno odobrenim mjesečnim kvotama.

Uz fakture od strane agencije koja je vršila ove usluge nije dostavljan račun trećih lica (hotela) jer sa njima nije bio sklopljen ugovor, pa to samim tim nije ni bila ugovorena obaveza. Svi izdati računi koji su plaćeni prema agenciji su izvršeni shodno ugovoru.

Što se tiče sudskih troškova od 1.1 milion eura, većina se odnosi na radne sporove započete prije 2016. godine, pa čak i prije 2010. godine. Plaćanje navedenog iznosa je izvršilo Ministarstvo finansija gdje se i nalazi dokumentacija od istog.

Dokumentacija za plaćanje sudskih sporova vršenih preko Ministarstva odbrane se nalazi u njemu, a ona je bila dostupna DRI. Dakle, u pitanju je naslijeđeni problem koji datira još prije 2006. godine.

Za potrebe Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane tokom 2020. godine obezbijeđena su sredstva za operativne troškove od 41.500 eura, a sve shodno Uputstvu o trebovanju, korišćenju i pravdanju sredstava za operativne potrebe. Korišćenje ovih sredstava označeno je stepenom tajnosti, obzirom na povjerljivost informacija.

Očigledno je i više nego jasno da se od pozitivnog izvještaja DRI za Ministarstvo odbrane, pokušava nacrtati meta poslaniku Boškoviću. Ali mi nećemo ćutati na tabloidno izvještavanje Vijesti, niti dozvoliti zloupotrebu slobode medija u svrhu opstanka političke strukture koja je garant ličnih interesa pojedinaca i profiterskih grupa. Kao i do sada, borićemo se na način što ćemo istinom ukazivati na njihovo podaničko dodvoravanje novim gazdama. Dres jesu promijenili, ali ćud nijesu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve