Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub poslanika DPS: Do kada traje pauza sjednice Skupštine?

Predsjedavajuća Skupštinom Crne Gore Branka Bošnjak na zahtjev svog partijskog kolege poslanika Slavena Radunovića, u petak oko 15 h prekinula je trajanje sjednice vanrednog skupštinskog zasijedanja i dala pauzu, koja i danas, tri dana nakon toga, i dalje traje, i za koju ne postoje indicije da bi mogla biti nastavljena u skorije vrijeme, saopštio je Klub poslanika DPS-a

Predsjedavajuća Skupštinom Crne Gore Branka Bošnjak na zahtjev svog partijskog kolege poslanika Slavena Radunovića, u petak oko 15 h prekinula je trajanje sjednice vanrednog skupštinskog zasijedanja i dala pauzu, koja i danas, tri dana nakon toga, i dalje traje, i za koju ne postoje indicije da bi mogla biti nastavljena u skorije vrijeme, saopštio je Klub poslanika DPS-a.

Bošnjak se, kako su kazali, nije udostojila ni zakazati Kolegijum niti je obavijestila Klub poslanika DPS-a o nastavku sjednice, te je, smatraju u toj partiji, ovakvim nezapamćenim postupanjem “najgrublje pogazila Poslovnik o radu Skupštine”.

“Time se nakon nešto manje od šest mjeseci i slučaja koji je danima priređivao tadašnji predsjedavajući Strahinja Bulajić, kada je protivno Ustavu i Poslovniku odbijao da zakaže sjednicu redovnog proljećnjeg zasijedanja, ponovila situacija da neko novi iz redova DF, uz prećutnu saglasnost i sudjelovanje ostale dvije koalicione liste post trideseto-avgustovskog trojnog pakta, zloupotrebljava funkciju i blokira parlament”, ističu iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, ada se uzme u obzir višegodišnje djelovanje te političke strukture iz opozije, “kao i način na koji su postupali kao dio vlasti tokom trajanja 42. Vlade”, onda i, ističu u DPS-u, ne čudi to što ih sa “zvaničnih međunarodnih i evropskih adresa ne gledaju svojim partnerima”.

“A kako bi i bili partneri. Politika destrukcije, koju DF prikazuje u institucijama, ali i koju je izvodio na ulicama svih prethodnih godina, Crnoj Gori nikad dobro donijele nijesu. Sa takvom praksom se hitno mora prestati i omogućiti nesmetan rad Skupštine Crne Gore koja ne smije ponovo postati talac partijskih interesa i megalomanskih pretenzija pojedinaca”, naglasili su iz DPS-a.

Iz te partije pitaju Bošnjak do kada traje pauza sjednice Skupštine.

“Prema tome, predsjedavajuća Bošnjak do kad traje pauza koju ste odobrili kršeći Poslovnik o radu Skupštine? Kolege poslanici DF, do kad ćete vršiti svakojake institucionalne i vaninstitucionalne opstrukcije? I ostale kolege poslanici, do kada ćete ćutanjem na sve ovo sudjelovati u najnovijoj blokadi Skupštine Crne Gore”, upitali su oni.

Naša država, ocjenjuju u DPS-u, više ne može da čeka i besciljno tumara.

“Stoga, potreban nam je hitan dogovor o pripremi vanrednih parlamentarnih izbora a ne nastavak dvogodišnjeg usko-partijskog trvenja, gubljenja vremena i blokade političkog sistema”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve