Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS Golubovci: Za razliku od aktuelne Vlade, gradska uprava ogromna sredstva uložila u razvoj Zete

'○Nemamo dilemu da će Zećani u maju odabrati razvoj, napredak i posvećenost razvoju, a ne mržnju, primitivizam i jeftine neistine kojim obiluje vaša demagoška i populistička politika''

Današnje izjave odbornika opozicije u Skupštini opštine Golubovci, i ovoga su puta – kako je to i običaj kada se oni oglašavaju, prepune neistina i vulgarnosti, napisali su u saopštenju iz Kluba odbornika DPS u SO Golubovci.

”Ipak, donekle imamo razumijevanja za njih. Nije im lako izaći pred Zećane, budući da dolaze iz partija koje sačinjavaju Vladu koja za ovih godinu dana nije nijedan jedini cent uložila u razvoj Zete, a ako je suditi prema prijedlogu budžeta koji je poslat Skupštini na raspravu, takav trend će se nastaviti i naredne godine. A Zećani dobro znaju šta su im obećavali prije 30. avgusta prošle godine”, dodali su.

S druge strane, kako su kazali, i ova i prethodna gradska uprava, uložile su milione u razvoj naše Zete, zahvaljujući čemu ona, više nego ikada ranije, izgleda kao moderna i urbana sredina.

”O odnosu ove uprave i gradonačelnika Vukovića prema našoj opštini govore brojne posjete, poput one učinjene za vrijeme poplava kada se niko iz Vlade nije udostojio ni da se pojavi a kamoli pruži pomoć. Dobro pamtimo da Vlada tada nije ni odgovorila na naš zahtjev da omogućimo privremeni smještaj naših ugroženih sugrađana u objektu školske dvorane. O našem i odnosu gradonačelnika govori i pomoć pružena poljoprivrednicima, onda kada je ministar Stijović bio gluv za njihove probleme. Govori i preko 20 kilometara novog vodovoda u Zeti, desetine kilometara lokalnih puteva, nova rasvjeta u svakom selu.

Nova srednja škola i nova sportska dvorana naš su spomenik brige o Zeti, a naše obećanje građanima da ćemo nastaviti razvoj opštine dokazuje i raspisani tender za narednu dionicu puta Golubovci-Mataguži, vrijedan skoro milion eura. O tome govori i nova kapela, koju je Zeta čekala decenijama, govori veliki broj novih dječijih igrališta i poligona. O našoj brizi za Zetu govori i skori početak izgradnje modernog trga u Anovima i nove zelene pijace”, naveli su.

”Nasuprot tome, uz prethodno pomenuto, o vašem odnosu svjedoči i pokušaj napada jednog od vaših prepoznatih aktivista na gradonačelnika, koji ste, suprotno vrijednosti kojima se Zeta i Zećani oduvijek ponose, čak i pokušali da opravdate. O vašem odnosu govori i to što ste ostali nijemi na sva poniženja koje ova Vlada priređuje Zeti, brutalno zanemarujući potrebe njenog daljeg razvoja i interese njenih građana. Zbog toga ni nemamo dilemu da će Zećani u maju odabrati razvoj, napredak i posvećenost razvoju, a ne mržnju, primitivizam i jeftine neistine kojim obiluje vaša demagoška i populistička politika”, dodaju.

”Osim toga odbornici opozicije nikad nijesu dolazili ni na jednu svečanu sjednicu kada su pozivani u Golubovcima, kao što niko ni iz Vlade ni iz opozicije se u Podgorici nije pojavio na ovoj svečanoj sjednice povodom 19. decembra”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve