Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS Andrijevica: Lokalna vlast potvrdila da je radila suprotno zakonu

Nedavno održana sjednica Skupštine opštine Andrijevica objelodanila je nove propuste u radu lokalne vlasti, smatraju iz kluba odbornika DPS u ovoj opštini

Nedavno održana sjednica Skupštine opštine Andrijevica objelodanila je nove propuste u radu lokalne vlasti, smatraju iz kluba odbornika DPS u ovoj opštini.

“Naime, u toku rasprave o završnom računu budžeta Opštine Andrijevica za 2021, insistirali smo na provjeri vjerodostojnosti informacije da su sredstva iz kapitalnog budžeta prebacana u operativni budžet i trošena na zarade zaposlenih, na šta smo od čelnika Opštine dobili potvrdan odgovor. Stoga, pozivamo nadležne institucije da ispitaju nepravilnosti u radu lokalne samouprave, koja očigledno svjesno krši zakone”, naveli su u saopštenju.

Sumnju u nezakonit rad, kako kažu, dodatno podriva i činjenica da su za ovo kratko vrijeme njihovog mandata u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač Opština, bez sistematizacije radnih mjesta, bez saglasnosti resornog ministarstva, zaposleno oko 80 ljudi, čime je dodatno, tvrde, na nezakonit način, opterećen budžet Opštine.

“Sva ovakva neodgovorna i nedomaćinska postupanja lokalne vlasti dovela su do toga da se novac opredijeljen za projekte, kojim je trebalo obezbijediti uslove za bolji život građana u Andrijevici, troše na zarade prenagomilanog kadra koji ne služi svrsi”, poručili su iz DPS Andrijevica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve